Chocolate – Hundhjälpen

Född: 2017 jan
Kön: Tik
Höjd: 61 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 23 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Chocolate finns för omplacering i Härnösand, där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-10-11
Senast uppdaterad: 2018-02-15
Ankom Sverige: 2017-09-16


I mars 2017 gjorde en högljudd man entré vid hägnet med en liten valp i famnen. Han krävde att en veterinär skulle amputera ena bakbenet på valpen då den inte gick som den skulle. Han insisterade allt högljuddare men MIet, chefsveterinären, vägrade. Efter omfattande diskussioner gick mannen ilsket därifrån – men lämnade Chocolate kvar, tack och lov. Det stämde att hon hade problem med ena bakbenet. Man sände henne på röntgen och svår höftledsdysplasi konstaterades. Då Chocolate bara var en pytteliten valp kunde inget göras åt detta omgående – utan fick vänta några månader. Hon opererades så småningom och har sedan duktigt tränat för att stärka muskulaturen i bakkroppen. Detta sköter hon helt själv då hon är en påhittig och småbusig tjej. En lätt rörelsestörning kommer att finnas kvar livet ut och man bör undvika att hon vistas på hala ytor. Chocolate är därför inte en hund som ska ansträngas hårt utan hon bör få röra sig relativt fritt i framtiden. Oturen drabbar tyvärr ofta flerfallt. Det finns nu i hemmet mycket svår allergi där t o m ambulans har måstat tillkallas. Samtliga hemmets djur placeras därför om akut. Chocolate som är Hundhjälpens skyddsling blir givetvis vårt ansvar. Här har vi nu – återigen – världens raraste chokladbit!

Det som främst utmärker Chocolate är att hon alltid är glad. Hon är ständigt beredd att leka – med människor och med sina kamrater. Lyckan lyser i hennes ögon när hon får stå i centrum. Glatt försöker hon klättra upp i famnen för att få mysa. Hon har speciella mysprocedurer i soffan i hemmet till glädje för alla. Trots sin svåra bakgrund hyser Chocolate en kärlek till allt levande. Hon är god vän med alla de hundar hon träffat. Hon trivs med katter. Små barn är intressanta och Chocolate bekantar sig vänligt. I denna hund finns så fantastiskt fina egenskaper och nu måste hon få det hem där hon får stanna för evigt. I nuvarande hem där hon acklimatiserat sig så fint får hon vistas fritt kring hemmet ute. Chocolate älskar snöbollar och visar ivrigt hur duktig hon är på att fånga dem. Ute i markerna följer hon sin hundkamrat och sin familj – men slår i vissa fall dövörat till och gör små egna utflykter. Här får hon röra sig fritt vilket är viktigt med tanke på hennes handikapp.

Nu söker vi det perfekta hemmet för denna ljuvliga hund som prövats så illa av livet och nu måste bryta upp från den tillvaro där hon så trivts. Det får inte gå fel. Hemmet ska vara beläget i marknivå och ha en egen trädgård där Chocolate kan busa runt. Det är önskvärt med sällskap i form av en snäll hund och gärna även katt. Förståelse måste finnas för Chokolates handikapp och hon får inte överansträngas.


Bilder från Rumänien:


Bilder från Sverige:

Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: