Chocolate – Hundhjälpen

Född: 2017 jan
Kön: Tik
Höjd: 53 cm
Längd: 56 cm
Hals: 30 cm
Bröst:
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2000 kr
Övrig information: Just nu befinner sig Chocolate i ett foderhem beläget i Örebro, där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-10-11
Senast uppdaterad: 2017-10-23
Ankom Sverige: 2017-09-16


I mars gjorde en högljudd man entré vid hägnet med en liten valp i famnen. Han krävde att en veterinär skulle amputera ena bakbenet på valpen då den inte gick som den skulle. Han insisterade allt högljuddare men Miet, chefsveterinären, vägrade. Efter omfattande diskussioner gick mannen ilsket därifrån – men lämnade Chocolate kvar, tack och lov. Det stämde att hon hade problem med ena bakbenet. Man sände henne på röntgen och svår höftledsdysplasi konstaterades.

Då Chocolate bara var en pytteliten valp kunde inget göras åt detta omgående – utan fick vänta några månader. Hon har nu opererats och tränar för fullt på att stärka upp sina muskler i bakbenet. Detta sköter hon helt själv då hon är en påhittig och småbusig tjej. En viss rörelsestörning finns för närvarande och kan finnas kvar livet ut. Chocolate är därför inte en hund som ska ansträngas hårt utan hon bör få röra sig relativt fritt i framtiden. Vi tar nu tillfället att introducera denna underbara unga tjej för Hundhjälpens alla vänner, med förhoppning om att flygbiljetten till det egna hemmet ska dyka upp snarast.

Det som främst utmärker Chocolate är att hon alltid är glad. Hon är ständigt beredd att leka – med människor och med sina kamrater. Lyckan lyser i hennes ögon när hon får stå i centrum. Glatt försöker hon klättra upp i famnen för att få mysa. Sedan hon anlände till hägnet har hon överöst såväl personalen som oss besökare med kärlek. Lika älskad är hon tillbaka. Hon är mycket vänlig och snäll, men är i en ålder när det är svårt att hålla sig stilla. Chocolate drar lite i byxbenen för att få någon att ägna sig åt henne. Hon busar gärna med leksaker och tuggar glatt på den repknut hon får i present – tandbytet gör nog sitt till här. Hon är en pigg och aktiv tjej med många strängar på sin lyra. Bland valparna har hon en ledande ställning och man ser hur de andra ungdomarna följer hennes initiativ. Kommer en äldre och lite tuffare hund så viker Chocolate genast undan – som sig bör.

Till vår söta Chocolate söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får växa upp till en trygg och självsäker tik. Hemmet bör vara i marknivå med en egen trädgård / täppa. Hänsyn måste tas till hennes lätta fysiska begränsning. Chocolate bor gärna med en stabil och snäll hundkamrat och vi tror även att hon kan bli god vän med en hundvan katt.


Bilder från Rumänien:


Bilder från Sverige:

Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: