Chip – Hundhjälpen

Född: 2015 apr
Kön: Hane
Höjd:
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt:
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3500 kr
Övrig information: Chip finns hos fodervärd i Göteborg där han gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-02-09
Senast uppdaterad: 2018-02-09
Ankom Sverige:


Chip dumpades vid en liten sjö utanför staden Buzau som ung valp tillsammans med sina två syskon. Någon hade troligtvis tröttnat på att ansvara för den lilla skaran. Som tur var fanns en intilliggande liten by dit valparna sökte sig för att hitta mat. En kvinna boendens in byn tyckte synd om de små och tog hem dem och de fick då bo i trygghet på hennes inhägnade gårdsplan. Detta var dock ingen hållbar lösning utan kvinnan hoppades att någon annan skulle förbarma sig över dem i framtiden. Systern Jackie fann så småningom vägen till Sverige dit hon anlände i december 2015. Även Chip hade denna tur och anlände till sitt hem bara några månader senare. Den siste brodern bor kvar hos kvinnan och har det relativt bra där.

Chips matte har insjuknat och samtliga djur i hemmet har måstat omplaceras. Chip är ingen Hundhjälpen-hund – men samtliga andra djur i hemmet har kommit till Sverige genom oss. Givetvis hjälper vi då även Chip vidare i livet. Han bor nu hos fodervärd nära Göteborg – fantastiskt nog tillsammans med syrran Jackie, men hoppas att det alldeles egna hemmet som finns just för honom snart ska ge sig till känna. En underbar grabb sitter nu och väntar – på Dig?

Vackre Chip är en mycket vänlig och mjuk grabb som älskar mys och gos. Han håller sig nära fodermatte och lyser upp när han får bli uppmärksammad. Han är väldigt lyhörd och gör sitt bästa för att förstå och göra rätt. Fodermatte upplever honom som väldigt intelligent, men känslig och med ett stort behov av trygghet och kärlek. Hela Chips bädd är full med hans skatter – strumpor, gosedjur, bollar och allt vad han hittar som han tycker har ett värde. Inget förstörs, utan är bara ihopsamlat. Ute leker han glatt med syrran Jackie. De var båda lyckliga att återse varandra efter de år de levt åtskilda. Chip har lätt för andra hundar överlag – han har ett bra hundspråk och är mer tillbakadragen än framfusig. Katter har han bott med tidigare och blivit god vän med. Unga barn är han däremot obekant med och stressas när de blir stojiga. Vi vill därför inte att det finns barn under skolåldern i hemmet. Då Chip uppskattar en lite lugnare tillvaro ska hemmet heller inte vara centralt beläget. Man bör ha gott om tid att tillbringa med Chip – dels då han trivs med närhet och samvaro – dels för att han gärna leker, vandrar tillsammans och är inte främmande för utmaningar i form av lite tankenötter och tricks. Vi söker nu för vår stilige Chip evighetshemmet där han uppskattas för den underbare hund han är.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: