Charlie (Georgiana) – Hundhjälpen

Född: 2019, juni
Kön: Tik
Höjd: 58 cm
Längd: 50 cm
Hals:
Bröst:
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad:
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2022-01-10
Senast uppdaterad: 2022-01-10
Ankom Sverige: 2020-03-18


I Sverige:
Underbara Charlie kom till sitt svenska hem 2020 men livssituationen där har nu ändrats så hon kan inte bo kvar. Så här skriver matte själv om denna fina tjej:
”Charlie är världens snällaste hund, känslig och lite försiktig. Hon behöver närma sig nya människor och situationer i sin takt. Hon är lyhörd och känner snabbt av hundar och människor, väljer att närma sig långsamt och är gärna nära när hon väl läst av situationen. Hon har inga problem att möta andra hundar ute – hon känner snabbt av situationen och anpassar sig, håller sig hellre undan och avvaktar en stund innan hon ger sig in i lek. När hon väl känner sig trygg med en människa eller hund så vet glädjen och kärleken inga gränser, hon vill gärna vara nära och söker kontakt. Hon föredrar dock att sova själv, har en respekt för plötsliga rörelser och vill hellre ligga ensam. Charlie har aldrig visat tendens till aggression utan är bara snäll och försiktig. Charlie kommer lätt ner i varv, har inga problem att röra sig mellan lek och vila. Hon har inga problem att vara ensam hemma utan går direkt in och lägger sig när hon märker att övriga i familjen skall åka iväg. Charlie finner sig snabbt i nya situationer och håller sig nära de hon känner när hon är otrygg. Hon gillar inte att åka bil – det har blivit lite bättre med tiden men hon blir påtagligt stressad av att åka bil. Charlie älskar lek tillsammans med både hundar och familjen, hon älskar långa promenader – gärna i skogen. Hon lever med 2 st katter som hon fungerar väldigt bra ihop med – de låter mestadels varandra vara men kan ibland börja leka tillsammans. Vi tror att Charlie skulle passa bäst med en familj med äldre barn, inte för mycket spring och aktivitet. Gärna med något annat djur, skulle säkert må bra av en trygg hundkompis.”

Bakgrund:
Sex små valpar dumpade i en gränd i stekheta juli – ingen mamma – vardagsliv i Rumänien. SaveTheDogs personal rör sig runt omkring i staden och blev varse ett intensivt pipande från ett avskilt hörn i en tom gränd. Här hittades då Georgiana och hennes fem syskon – systrarna Serena och Sarita, bröderna Viktor, Marius och Bogdan. De var samtliga kraftigt uttorkade och hade inte kunnat överleva utan hjälp. Valparna kördes snabbt till kliniken och som alltid när det gäller så här små valpar, ca 6 veckor gamla, är utgången osäker. Denna gång lyckades man rädda samtliga som nu har vuxit upp till rara busfrön som med sina upptåg lockar till skratt. Valparna är friska och härliga individer där samtliga har potential att bli underbara familjemedlemmar. Sarita och Bogdan har redan fått lämna hägnet och har nu kärleksfulla hem i Tyskland. För Hundhjälpens vänner presenterar vi här vårt lilla charmtroll Georgiana som längtar efter egna människor att ta hand om.%d