Caterina – Hundhjälpen

Född: 2017 feb
Kön: Tik
Höjd: 43 cm
Längd: 43 cm
Hals: 30 cm
Bröst: 51 cm
Vikt: 10,7 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Då Caterina är en valp kommer hon växa mer.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-12
Senast uppdaterad: 2017-08-12
Ankom Sverige:


Om Caterina själv hade sökt skydd hos högre makter eller placerats där av någon får vi aldrig veta. Hon hittades på en kyrktrappa vid ca 3 månaders ålder. Det råkade vara en av SaveTheDogs anställda som hade vägarna förbi och noterade i förbifarten en valp som låg på trappan. Hon vände bilen och körde tillbaka för att kolla upp. Samtlig personal hos SaveTheDogs är väl medvetna om att valpar mycket snabbt kan gå under på gatan och att man måste reagera snabbt om man ser ett nödfall.

Caterina bedömdes utan tvekan vara ett nödfall. Det var en liten, ynklig tjej som försökte värma sig i vårsolen. Hon bestod mest av skinn och ben och orkade inte protestera när hon lyftes upp och togs med i bilen. Trots att hon var rädd höll hon blicken stadigt fäst vid sin räddare, som om hon förstod att nu blir det bara bättre. Intensivbehandling sattes in för att öka Caterinas överlevnadschanser och efter ca en vecka kunde faran blåsas av. Hon skulle överleva.

Denna ynkliga valp växer nu upp till en pigg och glad unghund med sikte på ett bättre liv i fjärran land. Vi presenterar här för Hundhjälpens alla vänner vår underbara Caterina!

Caterina är en härlig bekantskap. Hon känner sig helt trygg i hägnet och ser hela personalen likväl som alla besökare som potentiella vänner. Det är första gången vi träffar henne, men redan efter någon minut har vi fått fin kontakt. Caterina älskar godbitar och det har vi ju alltid med oss. Hon är mjuk och vänlig och även om hon hela tiden försöker få vår uppmärksamhet är hon inte påträngande. Som alla unga, trygga hundar bör – är hon nyfiken, glad och lekfull. Hon visar gärna fram sina ”egna” saker, några pinnar och boll.

Vi vill bekanta oss lite mer ostört så vi tar henne med i koppel på en liten sväng kring hägnet. Caterina gör stora ögon inför alt nytt och finner dofterna på marken väldigt intressanta. Hon tar stöd av oss när hon känner sig lite tveksam. Det här är en godmodig och populär tjej som har många kamrater bland de andra hundarna. De osäkra känner sig trygga med henne och inför tuffingarna visar hon som unga hundar bör göra – respekt. Caterina busar gärna med vännerna men kan även lugnt vila och ser då väldigt ”tänkande” ut. Hon har fått träffa några av de katter som bor i hägnet och visade ett vänligt intresse.

Till vår härliga Caterina söker vi nu evighetshemmet där hon får växa upp till en stabil och självsäker ung tik. Caterina vill inte bo alltför centralt i en större stad. Hon bor gärna med en pigg och glad hundkamrat som kan bli hennes mentor i det nya landet.

Obs att mått och vikt är vid ca 6 månaders ålder och att Caterina kommer att växa ytterligare.%d