Camille – Hundhjälpen

Född: 2012 maj
Kön: Tik
Höjd: 57 cm
Längd: 56 cm
Hals: 38 cm
Bröst: 61 cm
Vikt: 18,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Camille befinner sig i ett foderhem i Alvesta, där hon gärna tar emot besök från intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-03-23
Senast uppdaterad: 2017-10-07
Ankom Sverige:


Andreea arbetar med administrativa uppgifter vid hägnet och är också emellanåt vid flygplatsen för att följa avresande hundar. Vid ett sådant tillfälle observerade hon i ett livligt trafikerat område i Bukarest lilla Camille, som förtvivlat kryssade mellan bilarna och var nära att bli påkörd. Andreea såg genast att den unga valpen inte hade en chans att överleva dagen så hon kastade sig ur bilen och lyckades på något sätt få fast Camille, som sprattlade förskräckt. Inne i bilen lugnade hon sig och kröp ihop i Andreeas famn och somnade så småningom. Framme i Cernavoda var veterinären redan varskodd och stod och väntade.

Camille undersöktes, var oskadd men svårt undernärd. Man bedömde henne vara ca fem månader gammal. Efter de inledande medicinska procedurerna fick Camille flytta in bland de andra unga hundarna där hon genast fick många lek-kamrater. Hon är nu en vacker tik med aptit på livet och en stor önskan om att få en egen familj att bli viktig för. Camille står redo med passet i tassen och väntar på att hemmet ska höra av sig.

Camille är väldigt förtjust i sina vårdare, som hon lärt känna och är trygg med. Hon hälsar dem glatt på mornarna när de kommer till arbetet och håller ett öga på dem varje gång de passerar. Inför nya människor är Camille lite blyg. Vi introducerar oss stillsamt och låter Camille komma fram när hon känner sig redo. Efter någon minut är isen bruten och några hundkex blir plötsligt väldigt intressanta.

Det är viktigt att man runt Camille har ett lugnt rörelsemönster och en låg röstnivå. Hon har ett stort behov av närhet och trygghet men måste i sin egen takt få etablera kontakten. Vi sitter länge med henne och ser att hon tycker det är oerhört trevligt att få umgås. I hundsällskap är Camille som fisken i vattnet. Hon leker med sina kamrater när tillfälle bjuds – lekparken är förstås en höjdare. Hon håller låg profil när de lite tuffare hundarna närmar sig. Till temperamentet är vår kära Camille balanserad. Lek och aktivitet följs av lugn vila. Hon har fått träffa några av de katter som finns i hägnet och har hälsat vänligt på dem.

Till vår vackra Camille söker vi nu ett lugnt, kärleksfullt hem där hon i egen takt får stärka sitt självförtroende och börja leva ett härligt hundliv. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet som också ska vara lugnt beläget. Camille vill dela hemmet med en trygg och vänlig hundkamrat som kan agera mentor i det nya livet.


Text från Sverige
Oktober 2017:

Camille var när hon kom hem till oss väldigt blyg och tillbakadragen. Det märks nu tydligt att hon börjar trivas med sitt nya liv här i Sverige. Hon har börjat busa lite med Kaiser – en av hemmets andra hundar och även lite försiktigt kollat in ett barnbarn. Promenaderna som i början var ganska otäcka är nu ett rent nöje och Camille har fullt upp med att utforska dofterna kring stigar och promenadvägar. Hon hoppar t o m nu självmant in i bilen när vi ska ut på äventyr. Svansen är på väg uppåt och vi känner att Camille börjar känna glädje över allt runtomkring henne. Hon är oss alla mycket kär här hemma och hon förtjänar verkligen ett eget hem där hon får bli innerligt älskad.


Bilder från Sverige:

Detta bildspel kräver JavaScript.


Bilder från Rumänien:%d bloggare gillar detta: