Buzz – Hundhjälpen

Född: 2022, maj
Kön: Hane
Höjd: 34 cm
Längd: 37 cm
Hals: 28 cm
Bröst: 51 cm
Vikt: 10 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2023-01-21
Senast uppdaterad: 2023-08-14
Ankom Sverige: 2023-05-26


I Sverige:
Vår ljuvlige Buzz befinner sig idag i ett fantastiskt jourhem i Stockholmsregionen – ett hem som han delar flera andra hundar. Så här skriver jourmatte om sin fine jourkille:

”Myspricken Buzz har gjort väldiga framsteg. Han är en liten hund med mycket energi och nyfikenhet och nu när hans osäkerhet är nästan helt borta, följer han gärna med på allt som jourmatte hittar på. Han är en hund som är som nöjdast när han får mycket närhet och gos och han är alltid snabbt framme och tränger sig först i hundflocken (han bor med fyra andra hundar) och ser till att man inte missar honom. Han kan vara lite avvaktande när nya människor vill klappa honom men har man en köttbulle i handen blir man snabbt hans bästa kompis

Buzz fungerar bra med både vuxna och barn men verkar nästan ha lättare för barn än vuxna och även de minsta får gärna klappa och krama bara han har fått nosa på dem först. Buzz kommer även bra överens med jourhemmets katter men om han ska dela hem med katter bör de vara hundvana katter som kan säga ifrån när han blir lite för närgången. Han är dock aldrig dum mot dem bara lite för lekfull emellanåt.

Buzz är en smart hund som lär sig snabbt och skulle säkert älska att få träna spår, nosework eller liknande. Han har varit rumsren sedan länge och går bra i kopplet. Förutom att han bor med fyra andra busfrön, har han även träffat andra hundar som finns i området och han fungerar väldigt bra i mötet med hundar. Utan att vara rädd visar han tydligt att han är vänligt sinnad och det tar inte lång stund förrän han bjuder in till lek.

Kort sagt är Buzz en underbar hund som är lätt att ha att göra med och som inte vill annat än att få vara nära och få kärlek.”
Sökes: Kärleksfullt hem, inte city-läge. Gärna hundkamrat.

Bakgrund:
I början på juli nåddes man vid Footprints of Joy av ett telefonsamtal där en person vädjade om hjälp för tre pyttesmå valpar. Samtalet kom från ett av Cernavodas fattiga områden och personen sade sig ha matat de små men kunde inte fortsätta med det. En patrull från SaveTheDogs anlände efter en liten stund och läget var solklart – tre väldigt små valpar, ca 2 månader gamla, skulle inte kunna överleva på egen hand. Buzz, Patricia och Morris omhändertogs direkt. Hur de här tre kommit bort från sin mamma är oklart – har hon dött eller har valparna dumpats? Så här unga valpar kräver alltid en noggrann övervakning och många är helt enkelt för svaga för att orka leva. Dessa tre var det dock tåga i. Efter några omtumlande dagar kunde de vila ut och snart kunde de börja glädjas åt att vara i trygghet – att pysslas om av snälla människor och åt den goda valpmaten som anlände titt som tätt. Alla tre är idag hälsosamma och pigga individer som är väldigt älskade av personalen. Vi är glada att kunna presentera samtliga syskon för våra vänner här i Sverige – välkommen till Hundhjälpens adoptionsprogram, godbiten Buzz!


I Sverige


I Rumänien


%d bloggare gillar detta: