Buzu – Hundhjälpen

Född: 2013 jul
Kön: Hane
Höjd: 55 cm
Längd: 62 cm
Hals: 50 cm
Bröst: 79 cm
Vikt: 28 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-06-06
Senast uppdaterad: 2018-06-06
Ankom Sverige:


SaveTheDogs hade tidigare ett hägn i centrala Cernavoda. Här lämnades Buzu in av en man vid ca 2 års ålder. Mannen sade sig ha hittat Buzu, men troligt är att det var hans egen hund, då hunden verkade känna honom väl. Många oönskade hundar överges att klara sig själv, så trots allt tog mannen visst ansvar. Buzu var förvirrad i den nya miljön och hade svårt att slappna av. Troligt är att han tidigare levt ett lugnt liv där han inte behövt dela alla resurser. Han var mager men helt utan skador. Trösten i allt det nya blev personalen som ägnade sig extra åt honom i början för att få honom att känna sig bättre till mods. Det hjälpte till viss del, men problemet är att tiden aldrig räcker till att fördela på alla kontaktsökande hundar – och Buzu hade svårt att få den uppmärksamhet han så tydligt visade att han längtade efter. Vi välkomnar nu denne lurvige charmör till Hundhjälpens adoptionsprogram, då vi är helt säkra på att det här i Sverige finns den matte / husse som har tid och kärlek att ösa över honom. Buzu väntar tålmodigt med passet i tassen och längtan i blicken.

Buzu är en lugn och lite filosofisk herre. Han stressar inte fram i livet utan föredrar en lite lugnare livsstil. Hägnlivet passar honom inte. Här råder en ständig konkurrens om mat, sovplatser och inte minst närheten till personalen. Buzu hade föredragit en egen lugn vrå, där han skulle få ha sina saker i fred, där maten ställdes fram just för honom och där han hade en egen vattenskål. Han har svårt med att dela sitt utrymme med så många andra hundar och har därför ett stort behov av att få sin resa därifrån så snart det bara är möjligt. Önskehemmet är beläget i marknivå med en egen trädgård / täppa där han kan ägna dagarna åt att strosa runt och fundera på livet. Däremellan låter han sig gärna mysas med och kommer själv fram när han känner för samvaro. Han är ganska stillsam till temperamentet men kan emellanåt få riktiga glädjefnatt där han studsar omkring eller gör rusningar i lekparken.

Till vår vackre Buzu söker vi nu ett varmt välkomnade hem där han får bli den viktigaste hunden i världen. Trevliga promenader i markerna kommer att uppskattas liksom soff-mys i mängd. Han bor gärna som ensam hund för att få lägga beslag på all uppmärksamhet. Finns hund i hemmet redan bör det vara en tik i liknande / större format. Buzu har en vänlig inställning till katter så han kan utan tvekan dela hemmet med en sådan. Inga barn under skolåldern.


 


%d bloggare gillar detta: