Bungee – Hundhjälpen

Född: 2017 feb
Kön: Tik
Höjd: 42 cm
Längd: 42 cm
Hals: 31 cm
Bröst: 46 cm
Vikt: 8,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Bungee är en valp och kommer sannolikt att växa mer.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-20
Senast uppdaterad: 2017-07-20
Ankom Sverige:


Vår lilla Bungee kommer från en parkeringsplats i staden Cernavoda. En kvinna som skulle parkera sin bil klagade till kommunen att det fanns en valp som var i vägen på parkeringen. Att ta upp valpen och köra den till hägnet föll henne inte in. Från kommunen ringde man då till hägnet och då det gällde en liten valp var man snabba att sätta sig i bilen. Valpen skulle vilken minut som helst kunna hamna under ett bildäck och därmed punkt. När man kom fram fick man söka en stund efter Bungee som hade gömt sig under en bil. Den smalare av chaufförerna fick till sist krypa in under bilen och lyfta ut henne.

Bungee hade av okänd anledning kommit bort från sin mamma – som kanske var död. Hon var nära döden själv då hon var oerhört undernärd. En liten valp på ca 2 månader är helt oförmögen att själv skaffa sig mat. Även om vårvindarna var ljumma så var Bungee iskall. Kroppen var så svag att den inte orkade hålla sig varm. I hägnet placerades hon därför i en mjuk filt nära ett element, med en liten matskål framför nosen. Veterinären var lite tveksam vad gäller överlevnadschansen, men Bungee klarade upp situationen och växer nu upp till en charmig ung tik. Livet kommer att bli bra – det finns i Sverige ett hem som redan väntar på denna lilla stumpa – som vi snart välkomnar till vårt land.

Bungee är en glad och pigg liten tjej. Hon har sina favoriter bland personalen och hoppar av glädje när de har tid att leka en stund, vilket tyvärr inte händer så ofta. Hon charmar även tillfälliga besökare genom att skutta fram och se om de kan tänka sig mysa eller leka en stund. Leka är Bungee bra på. Hon har på valpars vis fullt upp hela dagarna med sina unga kamrater, där hon är mitt i gänget när något händer. Hon är populär bland de andra hundarna då hon har ett smidigt sätt. Bungee förstår att genast vika undan för stora och dominanta hundar – och visar med sitt kroppsspråk sin vänliga inställning. Hon har fått träffa några av de katter som bor i hägnet och bjöd genast in dem till lek – något de inte alls förstod sig på till Bungees stora förtvivlan.

Det här är en tjej som likt de hundar som växer upp i hägnet initiellt kommer att vara osäker i nya situationer och bland nya människor, men kombinationen av stor nyfikenhet och det faktum att hon är mycket klipsk kommer att hjälpa henne. Vi önskar nu lilla Bungee lycka till i sitt nya liv som snart börjar i Sverige.

Obs att mått och vikt är vid ca 5 månaders ålder och att Bungee kommer att växa ytterligare.%d