Brooke – Hundhjälpen

Född: 2011 feb
Kön: Tik
Höjd: 52 cm
Längd: 53 cm
Hals: 39 cm
Bröst: 73 cm
Vikt: 28 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-01-30
Senast uppdaterad: 2018-01-30
Ankom Sverige:


Vår underbara Brooke är en av de hundar som bara dykt upp i Cernavoda – utan att någon vet varifrån hon kommit eller vart hon kanske varit på väg. En vacker mars-morgon fanns hon bara där – på gatan – mager som en sticka. En anställd vid hägnet passerade i bil och såg henne. Personalen har bra koll på de hundar som vistas på gatorna i staden, där många är ägda hundar som strövar fritt. Brooke kändes inte igen. Detta och hennes beklagliga uppenbarelse gjorde att man genast hämtade in henne för en koll. Veterinären hittade inga skador på henne men upptäckte en begynnande starr som dock inte bekymrar Brooke det minsta. Hon har med sitt tillmötesgående sätt tagit personalen med storm och gavs därmed en chans till ett bättre liv genom ett adoptionsprogram. Brooke är en av de hundar som har ett stort behov av att få lämna hägnet och nu står hennes förhoppning till Sverige – hundarnas drömland. Brooke är resklar och väntar ivrigt med passet i tassen!

Brooke är en lite lugnare och mycket älskvärd tjej som gärna bekantar sig med alla snälla människor. Svansen viftar ivrigt när hon redan på långt håll får syn på oss. När vi närmar oss ser går hon fram till inhägnadens dörr för att visa att hon är redo för bekantandet. Personalen informerar oss om att Brooke älskar att gå på promenad – och är dessutom ovanligt duktig på att gå i koppel. För att glädja henne får hon därför följa med på en sväng utanför hägnets murar. Hon traskar glatt fram vid vår sida och vädrar ivrigt i luften. Vi avslutar promenaden med en stund i lekparken där även hennes bästis – en hane – ansluter. De två busar tunt en stund i glädjen över att få utrymme att springa. Personalen berättar att många av de andra hundarna mobbar Brooke och att hon därför bör få resa så snart som möjligt. Vi tar ett litet snack med henne och lovar att göra vårt bästa för att hjälpa henne.

För goaste Brooke söker vi nu ett varmt välkomnande hem där hon får bli viktigast i världen. Vi ser henne som en fantastisk framtida familjehund. Hon bor gärna med en snäll hundkamrat och kommer även att kunna bli god vän med en katt.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: