Boxy – Hundhjälpen

Född: 2010 okt
Kön: Tik
Höjd: 56 cm
Längd: 51 cm
Hals: 43 cm
Bröst: 70 cm
Vikt: 21,7 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-09-23
Senast uppdaterad: 2017-09-23
Ankom Sverige:


Mitt i smällkalla januari hittades vår fina Boxy mitt i en vägkorsning i Cernavoda. Hon irrade fram och tillbaka, till synes väldigt förvirrad. En av hägnets chaufförer hade ärenden i området, såg Boxy och insåg att hon inte skulle överleva länge till – hon skulle sluta sina dagar under en passerande bil om han inte snabbt ingrep. Boxy var förtvivlad men förstod att mannen som närmade sig innebar någon form av trygghet. Hon lät sig villigt fångas in och bäras tillbaka till bilen. Där fick hon sig lite godbitar som tröst och snart befann hon sig på veterinärens undersökningsbord. Boxy stod värdigt blickstilla och man imponerades av hennes lugna och kloka beteende. Chauffören berättade hur hon hade irrat omkring och man befarade att hennes förvirring berodde på att hon fått en smäll av en bil, men tack och lov var hon helt oskadd. Hur hon hamnat i vägkorsningen vet ingen. Kanske hon dumpats där av någon, kanske hon i sitt förtvivlade sökande efter mat i misstag hamnat i en situation hon inte kunde bemästra. Nu var i alla fall osäkerheten och lidandet slut. Boxy var i trygghet och snart hoppas vi få se denna fina dam i sitt alldeles egna hem i Sverige. Här har vi får fina Boxy – redo med passet i tassen!

Boxy är en glad och godmodig tjej som älskar alla snälla människor. Hon är snabb att komma fram för att hälsa på oss och har inget emot att följa med på en promenad. Hela Boxy lyser av glädje när hon får stå i centrum en stund – något som händer så sällan i ett hägn med hundratals hundar. Hon är pigg och energisk men har lätt att slappna av och söka en stunds avskild vila. När vi promenerar är det mycket frestande saker att undersöka längs vägen, men Boxy har hela tiden ett öga på oss ”följeslagare” och när vi efter en stund tar en paus och sätter oss ner på en trädstam, sitter hon lugnt bredvid och funderar. När vi talar med henne ser hon ut att förstå allt – det här är en mycket klipsk tjej. Vi ser Boxy som någons framtida bästa vän. Hon kommer att bli en osviklig kamrat på livets alla vägar. Bland de andra hundarna har hon många goda vänner och är ett uppskattat sällskap och en bra förebild.

Nu söker vi för vår fantastiska Boxys räkning ett lika fantastiskt hem – där man uppskattar alla hennes goda egenskaper och erbjuder henne ett härligt hundliv. Boxy kan tänka sig bo som ensam hund för att då själv få lägga beslag på alla omsorger, men har heller inte något emot att dela hemmet med en trevlig hundkamrat.%d bloggare gillar detta: