Bobo – Hundhjälpen

Född: 2015 aug
Kön: Hane
Höjd: 60 cm
Längd:
Hals: 42 cm
Bröst:
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Bobo hette tidigare Pontus, men döptes om när han kom till Sverige.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2015-12-15
Senast uppdaterad: 2017-07-20
Ankom Sverige:


Pontus hittades tillsammans med sin mamma Siri och fem syskon under vedervärdiga förhållanden i staden Medgidia. Att någon kunnat göra något så elakt är helt ofattbart. Denna underbara familj hittades svårt medtagna i en sopcontainer – och nej – de hade inte kunnat ta sig dit själv. Någon hade alltså ”kastat bort” dem.

Tack och lov fanns en uppmärksam förbipasserande som hörde gnyenden från containern, kikade ner i den och såg den stackars familjen. Kvinnan grät när hon mötte tiken Siris blick. Personal från hägnet ryckte ut i ilfart och Siri och alla valparna fördes omgående till hägnet. Valparna var mycket illa däran och endast två överlevde de första dygnen, Pontus och systern Petra. Siri skötte dem alla så gott hon kunde och sörjde allteftersom skaran ecimerades.

Pontus och Petra hade livsvilja och klarade kriserna. Mamma Siri finns redan i Sverige och nu presenterar vi för Hundhjälpens alla vänner här lille Pontus, som hoppas slippa växa upp i hägnet utan så snart som möjligt få sin alldeles egna familj.

Pontus är en rar liten valp som ägnar dagarna åt lek främst med syrran som han avgudar. De två små brottas och busar – och sover sedan tätt ihop. Pontus är mjuk till sin karaktär och låter ofta systern ta initiativet till kontakt med personalen och besökare. Han viftar dock snart ivrigt på svansen och vill också bli kliad och ta del av  myset.

Pontus är en riktig famnsittare – det bästa han vet. De har utan tvekan präglats av mamma Siri som stått på god fot med hela personalen vid hägnet. Han har även fått träffa katter i hägnet och tyckt att de verkade vara underliga men ändå acceptabla individer. Vi som träffat honom har charmerats av hans längtan efter kramar och kel.

Till denne ljuvlige lille kille söker vi nu ett livslångt hem där han får växa upp i en trygg miljö och med goda förebilder. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Pontus skulle i det nya livet ha stort stöd av en stabil hundkamrat.


Text från Sverige
Juli 2017:

Bobo, som han heter nu, är en trevlig, livfull och väldigt vacker ung grabb. Han älskar lek och bus, bland det bästa som finns är att vara ute på promenad. Även om han är en aktiv kille med mycket energi har han inga problem med ”avknappen” – Han kan utan problem slappna och ta det lugnt hemma också.

Bobo vill komma till en person som tycker om att träna med sin hund – tankenötter, promenader och varför inte lite spår eller ”nose work”? Bobo inte bo alltför centralt och barn under tonåren bör ej bo i hemmet.


 
Den vänstra bilden visar Bobo (fd. Pontus) som vuxen, och den högra visar honom som valp i hägnet.


%d bloggare gillar detta: