Bobo – Hundhjälpen

Född: 2014 jun
Kön: Hane
Höjd: 54 cm
Längd: 54 cm
Hals: 45 cm
Bröst: 65 cm
Vikt: 21 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-11-16
Senast uppdaterad: 2020-02-12
Ankom Sverige: 2020-01-26


Bobo lämnades in vid det gamla hägnet i centrala Cernavoda som en fyra-månaders liten parvel. Det var en man som kom med honom i en väska och sade sig ha hittat honom utanför huset där han bodde. Det kan mycket väl vara så – men det kan också vara så att det var en oönskad valp som man ville bli av med. I vilket fall som helst var det en välgärning att lämna in Bobo som då garanterades mat, vård och trygghet. Bobo var förskräckt att möta den nya miljön och darrade våldsamt medan veterinären gjorde sin undersökning. Det var inga större fel på honom, alltför tunn men helt utan skador. Han sattes som brukligt är i karantän en period och fick därefter flytta in bland andra unga hundar där han snabbt skaffade sig kamrater, främst Timon som han gärna leker med än idag. Bobo är nu en stilig, vuxen hund med aptit på vad livet kan erbjuda. Hägnet är begränsande och högst på önskelistan står därför ett alldeles eget hem i Sverige, hos någon som älskar hundar och tar emot honom med öppen famn. Vi inkluderar nu härlige Bobo i Hundhjälpens adoptionsprogram och hoppas att blivande matte och husse snart ska upptäcka sin fine grabb här!

Bobo är en ljuvlig grabb med lite försiktig framtoning. Han, som så många andra har vuxit upp i hägnet och saknar därmed erfarenhet av nya människor och miljöer. Vi är väldigt vana med denna typ av hund, vår vanligaste, och är noga med att närma oss på ett lugnt och inbjudande sätt. Klipsk som denne kille är, förstår han snabbt att vi är av den trevliga sorten och då släpper snabbt hämningarna och han tramsar glatt runt. Bobo är lyhörd och kvicktänkt – goda egenskaper hos en hund. Det är viktigt att man i det nya hemmet låter honom successivt stärka sitt självförtroende och inte pressar honom i situationer han ännu inte hunnit bli bekväm med. Vi är helt säkra på att detta är en toppenhund som inte kommer till sin rätt i anonymiteten i hägnet utan måste få komma till sitt evighetshem för att kunna blomma upp. Bobo har ett gott hundspråk och många kamrater bland de andra hundarna. Bästisen Timon hänger med på de flesta upptågen. De har följts åt sedan de var små och kan varandra utan och innan. Till temperamentet är Bobo balanserad. Han är gärna med i det bus som bjuds, men kan också hittas lugnt liggandes i höstsolen med en fundersam min. Bobo har fått träffa några av de katter som bor i hägnet och har studerat dem med intresse – på ett trevligt sätt.

Till vår rare charmör Bobo söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får utvecklas till en stabil och självsäker grabb. Hemmet ska inte ligga centralt i en större stad och där bör inte finnas barn under skolåldern. Bobo skulle uppskatta en trevlig hundkamrat i hemmet då denne kan hjälpa honom tillrätta i det nya livet.


I Sverige:

I Rumänien:


%d bloggare gillar detta: