Bobby – Hundhjälpen

Född: 2017, april
Kön: Hane
Höjd: 56 cm
Längd: 60 cm
Hals: 42 cm
Bröst:
Vikt: 26 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5800 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2020-02-16
Senast uppdaterad: 2020-02-16
Ankom Sverige: 2020-08-15


Bobby är välkänd för Hundhjälpens följare. Hans historia rör vid våra hjärtan, särskilt då vi ”känner” den här hunden, som varje dag suttit vid ett garage utanför lägenheten där ”ägaren” bodde. Bobby har aldrig haft ett eget hem. Han hittades övergiven på gatan vid två månaders ålder och togs om hand av denne man som älskade och skyddade honom fram till sin plötsliga död. Bobby kände stor samhörighet med mannen men tvingades ändå fortsätta sitt liv på gatorna, utsatt för farorna där.

Kort före mannen avled fångade de kommunala hundfångarna in Bobby vilket innebär en säker död. Mannen var dock alldeles i närheten och lyckades få tillbaka Bobby. Tyvärr kunde han inte skydda Bobby inne i sin lilla lägenhet då grannarna förbjöd det. Bobby fick då sättas fast i en kedja utanför. När mannen då plötsligt dog fanns ingen där för Bobby som grät högljutt i sin kedja. Till sist släppte någon lös honom och försökte köra bort honom. Bobby fortsatte sin högljudda klagan och vid begravningen dök han upp och följde efter människorna som närvarade. Flera timmar satt han utanför kyrkan. Därefter började Bobbys sökande efter ”husse”. Han gjorde milslånga vandringar, följde efter människor han hoppades skulle hjälpa honom, tills han slutligen kollapsade av utmattning och svält. I denna situation attackerades han brutalt av andra gatuhundar, nu så svag att han var oförmögen att försvara sig. Då förbarmade sig en vänlig person som kände till hela Bobbys sorgliga historia och kontaktade STAAD. Han hämtades till tryggheten och hans skador sågs om. Förutom de svåra synliga skadorna hade Bobby även ett sargat hjärta, en stor sorg över att ha förlorat den ende person han älskat. Denne hund med ett hjärta av guld är nu en Hundhjälpen-hund och vi önskar honom innerligt nya människor att älska.

Bobby är idag en oerhört glad och social kille som tar varje tillfälle i akt att prata ihop sig med “sina” människor. Han håller utkik och kommer springande när vi närmar oss – full av nyfikenhet och kärlek. Bobby kan tillbringa hur lång tid som helst med att bli kliad och gosad med – och däremellan får det gärna hända något roligt och spännande. Han är en pigg och aktiv kille som kommer att älska friluftsaktiviteter, långa promenader och äventyr i skogarna. Vi kan föreställa oss honom i vild galopp över stock och sten med ett lyckligt hundleende i ansiktet. Han kanske också är en blivande ”spårkille” eller vill roa sig med ”nosework”. Vi ska inte glömma Bobbys stora närhetsbehov som måste tillgodoses varje dag. Han har en bra relation till andra hundar man han vill inte ha alltför många runtomkring – det blir stressande. Idag springer och leker han glatt med en eller två snälla hundar i liknande storlek. I det nya hemmet bör inte finnas katt. Till vår alldeles specielle Bobby söker vi nu ett livslångt, tryggt hem där man har ett överskott på kärlek till en lätt tilltufsad gentleman. Han vill gärna ha en trädgård att snusa runt i mellan äventyren. Bobby bor gärna som ensam hund i det hem där man har mycket tid att ägna honom. Inga barn under skolåldern.%d bloggare gillar detta: