Bli fadder till en åsna

Södra Rumänien är på landsbygden ett fattigt och eftersatt område. Jordbruket bedrivs med gamla metoder. Åsnor och hästar används i jordbruket och som transportdjur. Många lever under avskyvärda förhållanden och vissa arbetas till döds. Andra kan då de inte orkat dra / bära sina tunga bördor slås ihjäl eller misshandlas svårt av en uppretad ägare. De flesta svälter. Våra fadderåsnor har samtliga haft det svårt – men har fått livets gåva åter tack vare SaveTheDogs. Dessa åsnor kommer aldrig att överges. De är dock kostsamma för hägnet. Tack vare fadderprogrammet kan de ges en underbar åsne-tillvaro.

Våra fem skyddslingar delar en paddock med ett fåtal andra åsnor. De är en väl ”inarbetad” grupp som trivs tillsammans och finner trygghet i varandras närvaro. Inhägnaden städas dagligen för att alltid vara ren och parasitfri. Hovarna verkas var 8e vecka och tänder kontrolleras årligen. En veterinärcheck görs månadsvis. Personalen ägnar mycket tid till att få dem att känna att människor nu vill dem väl och är snälla.

Fadderprogrammet baseras på samma principer som organisationer med barnfaddrar, dvs insamlade medel går till hela hjälpprogrammet, inte till en enskild individ. En fadder kan självklart närhelst den önskar avsluta sitt fadderskap.

 

Åsnorna presenteras ovan, klicka på respektive namn. Välj den åsna du vill bli fadder till eller så tilldelas du en. Minibeloppet är per månad 100 kr. Välj gärna ett längre betalningsintervall, t ex var tredje månad ( min 300 kr ), halvår ( min 600 kr ) eller helår ( min 1200 kr ). Varje åsna kan ha åtta faddrar. Vi uppdaterar dig gällande åsnans liv och hälsa två gånger / år. För information och för att anmäla dig som fadder, maila fadder@hundhjalpen.se eller fyll i formuläret. Du kan givetvis även skänka en engångssumma till dessa åsnor men du blir då inte ”fadder” – en sådan betalning märker du ”Fadderåsnorna”.

%d bloggare gillar detta: