Billy – Hundhjälpen

Född: 2012 jul
Kön: Hane
Höjd: 48 cm
Längd: 49 cm
Hals: 35 cm
Bröst: 60 cm
Vikt: 17,3 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-09-24
Senast uppdaterad: 2017-09-24
Ankom Sverige:


Billy observerades under några dagar utanför den del av Footprints of Joy som huserar åsnorna. Han var en ynklig syn, en enda smutsig tova av ihoptrasslad päls och i desperat behov av mat. Inte helt enkel att fånga in dock. Hägnets hundfångare fick uppbjuda all list för att till sist ha Billy i säkert förvar. Han togs genast med till veterinärkliniken där han efter den första kollen badades och fick sina tovor bortklippta – en helt ”ny” hund dök upp. Billy hade tack och lov inga skador, men man förskräcktes av hans dåliga allmäntillstånd. Han fick vila upp sig och det gjorde han med besked – han var antagligen så utmattad att de sista krafterna hade förbrukats när han försökte undkomma att bli infångad. Efter ett dygn sov han fortfarande djupt. Billy har återhämtat sig till fullo och är idag en vacker grabb med stor utstrålning. Pälsen är tjock och lurvig och ögonen klara och alerta. Vi hoppas Billys tid i hägnet ska vara historia – och presenterar här för Hundhjälpens alla vänner vår fine Billy som nu söker sitt evighetshem i hundlandet Sverige.

Billy är en mjuk och lite försiktig herre som är lätt att ta till sitt hjärta. Vi ser genast att han har en stor vilja att bli vän, men självförtroendet behöver en liten puff och Billy blir stannandes på ett litet avstånd medan han funderar. Han har som så många hundar i hägnet väldigt liten livserfarenhet och det gör honom lite osäker i nya situationer och i nya miljöer. Vi är väldigt vana vid den här typen av hund och sätter oss lugnt ner på marken och diskuterar väder och vind tills hans nyfikenhet tar överhanden och han kommer fram för att undersöka oss. Som belöning får han lite hundgodis som han först inte förstår sig på – men sedan gärna tar en till – och en till. Det är viktigt att röra sig lugnt kring Billy och att inte höja rösten. Vi bestämmer oss för att ta honom med till lekparken där han med stort intresse läser av alla de dofter som döljer sig i gräset – djupt fokuserad. Han tittar till oss då och då men är fascinerad av ”dagstidningen”. När kamrater ansluter blir det lite glädje och bus. Personalen berättar att Billy är väldigt balanserad till temperamentet. Han kan leka vilt med några kamrater en stund, för att stunden efter lugnt dåsa i gräset med bara ett öga öppet.

Till vår fine Billy söker vi nu ett välkomnande, kärleksfullt hem där han får bli viktigast i världen. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet som bör vara lugnt beläget. Billy vill gärna bo med en trevlig hundkamrat, helst då i form av en snäll och stabil tik. Med sitt mjuka sätt tror vi att han även kan bli god vän%d