Bibicu – Hundhjälpen

Född: 2013 aug
Kön: Hane
Höjd: 49 cm
Längd: 44 cm
Hals: 34 cm
Bröst:
Vikt: 17,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Bibicu finns i foderhem i Växjö där han gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-16
Senast uppdaterad: 2019-03-16
Ankom Sverige: 2016-02-07


I Sverige:
Bibicu kom aldrig till sin rätt i sitt första hem. Han stressades svårt av miljön och hade svårt att koppla av – och därmed må bra. Foderhemmet är beläget på landsbygden och där stortrivs han och har nu för första gången i livet troligen börjat leka och upptäcka glädjen i att bara ”vara hund”. Bibicu är en väldigt mjuk och snäll hund som förväntar sig att man som människa är likadan. Han har med visshet behandlats bryskt i sitt tidigare liv. Det här är en grabb med ett stort hjärta som nu börjar komma ut sitt skal. Han älskar färska ben, massage och lugnt mysande.

Till vår stilige Bibicu söker vi ett hem på landet eller i annars lugn miljö. Egen täppa / trädgård är önskvärd då han älskar att ligga och titta på moln och fåglar eller gnaga på ett av sina älskade märgben. Inga barn under tonåren. Det får gärna finnas en snäll och stabil hund i hemmet som kan vara hans vägvisare i det nya. Bibicu är också vänlig med katter. Det är viktigt att som husse eller matte att förstå att miljön till att börja med ska vara liten och skyddad. Allteftersom Bibicus självförtroende växer så får även världen växa. Det här är en underbar hund, väl värd det bästa, en hund som bör få uppleva allt det goda som hundlivet ska erbjuda – och som aldrig, aldrig mer blir lämnad.

Bakgrund:
Hägnet i Medgidia får ofta ta emot samtal från människor som är upprörda över en hund i deras omgivning. Oftast är det att man tycker hunden är obehaglig och ska bort bums – mer sällan att man ringer för att man vill hjälpa hunden. I Bibicus fall var det faktiskt en vänlig person som ringde – och bad om hjälp för en förskräckligt mager, ung hund som vistades utanför bostaden. När personalen från hägnet kom fram till adressen kunde man bara konfirmera att hunden verkligen var just förskräckligt mager. Revbenen stod ut och höftknölarna var framträdande. Stackars Bibicu hade nog inte ätit på väldigt länge. Han var väldigt rädd och skärrad men efter en stunds lock och pock lyckades man få fast honom och ta honom med till tryggheten. Nu blev livet så mycket bättre. Han har i hägnet återhämtat sig fullständigt och mår nu finfint – och väntar att någon snäll människa ska upptäcka honom och erbjuda honom ett livslångt hem.%d