Bibi – Hundhjälpen

Född: 2018, aug
Kön: Hane
Höjd: 26 cm
Längd: 35 cm
Hals: 26 cm
Bröst: 40 cm
Vikt: 4,9 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5800 kr
Övrig information: Bianca och Bibi är oskiljaktiga och kommer endast att adopteras tillsammans. Vi har ett speciellt erbjudande för den som öppnar sitt hem för båda småttingarna.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2019-05-16
Senast uppdaterad: 2019-05-16
Ankom Sverige: 2019-07-14


Bibi bodde tillsammans med mamma Bianca och två andra hundar på en gårdsplan hos en gammal dam. Där fanns också ett gäng katter som strövade fritt. I slutet av mars avled den gamla damen och brorsonen som flyttade in kunde inte ta hand om alla djuren. Då Bibi och Bianca var de mest sociala hundarna beslöts tillsammans med SaveTheDogs att dessa två skulle tas med till hägnet, utvärderas, hälsokontrolleras och tas med i ett adoptionsprogram – och det blev Hundhjälpens. Hundarna hade inledningsvis svårt att anpassa sig, men tack vare sin goda sociala förmåga blev de snabbt goda vänner med personalen och livet kändes lite bättre. Bibi och Bianca är oskiljaktiga och kommer endast att adopteras tillsammans. Vi har ett speciellt erbjudande för den som öppnar sitt hem för båda småttingarna.

Bibi och Bianca har levt ett skyddat och fridfullt liv hos den gamla damen. Bibi är full an nyfikenhet och har svårt att motstå allt spännande som t ex nya, glada människor. Hundhjälpens besökare accepteras direkt och blir mer eller mindre överväldigade av all entusiasm. Vi uppfattar Bibi som en kavat liten kille och han är därför ett stort stöd för mamma Bianca som är lite försiktigare och gärna vill tänka lite före hon tar kontakt. Bibi är som sin mamma väldigt förtjust i personalen och tar varje tillfälle att mysa. Han är pigg, glad och lekfull. Mamma Bianca är bästa vännen och vi hittar alltid Bibi i närheten av henne. De är inte särskilt intresserade av andra hundar. Världen får gärna innehålla honom, Bianca och kanske en katt eller två. Stora och framfusiga hundar kan vara lite skrämmande så han undviker dem gärna. Till vår lilla familj Bibi och Bianca söker vi nu evighetshemmet, där de båda får kärlek och trygghet i mängd. De bor helst som enda hundar i hemmet. Inga barn under skolåldern.

%d bloggare gillar detta: