Bentley2 – Hundhjälpen

Född: 2013 dec
Kön: Hane
Höjd: 56 cm
Längd: 49 cm
Hals: 34 cm
Bröst: 67 cm
Vikt: 21 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Bentley finns i Örebro, där han gärna tar emot intressenter.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-04-06
Senast uppdaterad:  2018-12-07
Ankom Sverige: 2017-06-25


Bakgrundshistoria:
När Bentley var ca 7 – 8 månader gammal lämnades han in vid hägnet I Cernavoda av en man som sade sig ha hittat honom på gatan. Det kan vara så det var – eller så var det så som ofta förekommer – en hund som ägaren ville bli av med. Det finns många sätt att göra sig av med en hund i Rumänien – vanligt är att den bara sätts ut på gatan att klara sig själv – eller dumpas i ett skogsområde. Dessa hundar dör vanligtvis en plågsam död. De som lämnas in vid hägnen har i alla fall turen på sin sida. De garanteras för det första att få leva – sedan även mat och omvårdnad. Bentley togs givetvis emot av personalen då man ju vet vad som annars kan hända. Han var skrämd av den nya miljön men tyckte ändå det var trevligt att få mat serverad och bemötas på ett vänligt sätt. Efter de inledande procedurerna fick han flytta in i en inhägnad med andra unga hundar och där skaffade han sig genast lekkamrater. Bentley har vuxit upp till en stilig herre, med siktet inställt på ett bättre liv i ett land långt borta – ett land där hundar är älskade och omskötta – Sverige.

Bentley är en väldigt snäll och rar grabb. Han gosar gärna med personalen, men där är problemet att de alltid har så bråttom. När volontärer finns vid hägnet är livet genast roligare. Bentley vill först kolla in personen några minuter, men så fort han förstår att det är en vänlig människa börjar svansen gå och han kommer fram. Han tar kontakt på ett mjukt och respektfullt sätt, medveten om att i början av en bekantskap så måste man hitta ett gemensamt språk. Det är dock inte svårt och snart har vi Bentley kråmandes sig för att bli kliad och kramad. Ögonen lyser av glädje och det känns underbart att få denna fina stund tillsammans. Bentley är också godmodig och stabil i sällskap av andra hundar. Han har många kamrater av båda könen och tar del i det spring och bus som då och då erbjuds i lekparken. Till temperamentet är han balanserad – det vilda buset avlöses utan problem av lugn vila och stilla betraktande. Några av de omhändertagna katter som bor kring hägnet har nosats vänligt på. Till vår vackre Bentley söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där han får stjärnstatus. Han har goda förutsättningar till att bli en framtida härlig familjehund. Bentley bor gärna med en trevlig hundkamrat.


Bilder från Rumänien:


Text från Sverige:
September 2017

Bentley har blivit en riktig soffpotatis. Han har hittat sin plats i soffan där han gärna ligger och sover och myser med oss. Han är fortfarande lite försiktig med att hälsa, men är gärna nära oss hela tiden. Han behöver få ta sin tid för att kunna lita på människor. När det är dags för promenad så lyser han upp och blir en helt annan hund! Han älskar att gå i långlina och långa promenader. En favoritplats är skolgården som är en stor inhägnad gräsmatta där han får springa av sig, och han är otroligt snabb! Vi har börjat träna lite utomhus där han trivs så bra. Han får godis när han hoppar upp på bänkar och man ser verkligen hur kul han tycker det är och han blir så glad när han får beröm. Han har också blivit godistokig, särskilt i levergodis, till skillnad från i början när han knappt åt något annat än en liten köttbulle då och då.

Bentley har inget emot barn men ska ändå inte bo med småbarn då han behöver ett lugnt, tryggt hem. Han fungerar fint med andra hundar men vill helst inte busa för mycket, så en lite lugnare hundkamrat vore toppen för honom. Han följer gärna våran tik här hemma och det är hans trygga punkt, även om hon kan vara en jobbig lillasyster också
Bentley är en toppenhund. Han ligger gärna och sover inomhus, men man märker också direkt om han inte har fått sin långa promenad för då ser han missnöjd ut. Framtida matte / husse får gärna gilla långa och intressanta promenader i vår härliga natur. Bentley är annars en väldigt enkel hund som inte kräver mer än kärlek och motion!


Bilder från foderhemmet i Sverige:

Detta bildspel kräver JavaScript.%d bloggare gillar detta: