Ben – Hundhjälpen

Född: 2005 maj
Kön: Hane
Höjd: 24 cm
Längd: 33 cm
Hals: 30 cm
Bröst: 45 cm
Vikt: 6,1 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information: Ben är en av våra äldre hundar och räknas som en senior.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-02-17
Senast uppdaterad: 2018-02-17
Ankom Sverige:


Vårt lilla hjärtegryn Ben anlände till hägnet en vacker maj-dag. Ben själv var dock ingen vacker syn. Hans päls var tovig och full av tistlar. När han rörde sig drog det illa i huden. Daniela som hittade honom kom omgående till kliniken med honom. Ben var matt och svag – enormt mager under pälstovorna. Han badades och de värsta tovorna klipptes bort. Det var en nöjd – och mätt – liten gubbe som till kvällen somnade djupt i en egen liten korg. Vi tror att Ben precis som många andra äldre hundar dumpats på gatan. Att han hela livet skulle levt som gatuhund är uteslutet. Helt säkert har han haft ett hem där han med tilltagande ålder förlorade i ”värde”. För oss är det helt otänkbart hur man kan kasta ut en äldre hund att klara sig själv – men i Rumänien väcker det ingen större uppståndelse. Man har nog i hemmet inte heller varit speciellt snäll med Ben vilket märktes i den rädsla han visade inför personalen inledningsvis. Idag ser han fram emot deras besök. Ben är blind på ett öga och ser dåligt på det andra. Som den äldre hund han är så är han lite stel i kroppen. Bens tid är dyrbar nu. Han måste så fort det bara går nu få lämna hägnet för en trygg och kärleksfull tillvaro i Sverige. Vem kan hjälpa vår lille hjälte?

Ben äter godis i solskenet

Våra resenärer som träffat Ben har alla tagit honom till sina hjärtan. Han är helt hjärtskärande rar när han kommer traskande med den lilla svanstippen ivrigt vickande. Vi är alla dock medvetna om hans bakgrund och är noga med att skapa en lugn kontakt där han känner sig trygg. Ben har inga stora aktivitetsbehov men tycker det är roligt att gå en kort promenad och undersöka alla de spännande dofter som världen utanför inhägnaden tycks bjuda på. Vi sitter sedan och myser tillsammans en stund och passar på att tala om för Ben att han snart ska få ett eget hem där man aldrig kommer att överge honom, där det kommer att vankas kel och godbitar och där en mjuk bädd väntar. Det känns som han förstår – i alla fall tittar han intensivt på oss med sitt seende öga. Ben är god vän med de andra hundarna i sin närhet men håller sig undan när det blir lite livligt. Han är mer filosofiskt lagd och kan ägna timmar åt vad som ser ut att vara djupa tankar. Ben har träffat några av hägnets katter och inledde genast en vänlig relation.

Till vår underbare lille gubbe, Ben, söker vi nu ett lugnt och välkomnande hem där han får sprida glädje omkring sig. Hemmet ska ligga i marknivå och ha en egen trädgård / täppa där Ben kan strosa omkring i egen takt – eller bara ligga och räkna fjärilar på sommaren. Inga större krav ska ställas på honom, nu är det ”guldkant” som gäller. Han kan bo som ensam hund eller tillsammans med en snäll hundkamrat. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.


 


%d bloggare gillar detta: