Bell – Hundhjälpen

Född: 2011 feb
Kön: Tik
Höjd: 46 cm
Längd: 54 cm
Hals: 34 cm
Bröst: — cm
Vikt: 14,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information: Bell finns för omplacering i Finspång där hon gärna träffar intresserade. Måtten är från 2014 och således inte helt aktuella.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-08-01
Senast uppdaterad: 2018-08-01
Ankom Sverige:


Två kvinnor knutna till SaveTheDogs promenerade längs en strand vid Svarta Havet alltmedan de diskuterade sitt arbete med hundar. Plötsligt blev de varse en otrolig tova till hund som hade svårt att ta sig fram i sanden, då den dessutom hade ett svårt deformerat framben. Det var inget att fundera på – hunden skulle inte klarat sig själv – så kvinnorna lockade den till sig och bar den till sin bil. Carmen anlände så småningom till hägnet i Cernavoda där hon badades och klipptes – och en charmig tjej kikade fram. Hon var dock otroligt mager då hon med sitt handikapp säkerligen haft svårt att hitta föda i konkurrensen med hundar med friska ben. Det deformerade benet var i vägen för henne och hägnets veterinär beslöt att amputera det för att ge Carmen mera rörelsefrihet. Carmen började ett nytt liv och önskar sig nu ett hem i Sverige.

I Sverige:

Bell som hon heter nu har fyllt 7 år. Hon är en oerhört rar och älsklig flicka med ett stort behov av närhet och ömhet. Hon föredrar en ganska lugn tillvaro där hemmet och trädgården står i fokus. Att strosa omkring och lukta på blommor eller sova en stund ute med vårvindarna lekandes i pälsen är mycket uppskattat. På vintrarna donar hon gärna med snön. Hemmavid är hon gärna med i TV-soffan eller hittas i sin Bia-bädd. Hon är nyfiken och uppmärksam och har alltid ett öga på matte för att kolla vad hon har för sig. Bell är van med andra, snälla hundar och tycker även om katter. P g av ändrade omständigheter i hemmet måste nu Bell tyvärr flytta. Vi söker för denna lilla stjärnas räkning ett lugnt och tryggt hem beläget i marknivå. Egen inhägnad trädgård / täppa är ett måste. Inga barn under skolåldern. Finns hund i hemmet måste den vara snäll och inte påträngande – Bell får inte skadas av knuffar och våldsamt brottande. Det är viktigt att man sätter sig in i Bells handikapp för att kunna hjälpa henne vid behov.


 I Rumänien:

 

I Sverige:


%d bloggare gillar detta: