Belinda – Hundhjälpen

Född: 2014 dec
Kön: Tik
Höjd: 47 cm
Längd: 46 cm
Hals: 32 cm
Bröst:
Vikt: 13 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Belinda finns för omplacering i Örebro där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2015-10-25
Senast uppdaterad: 2018-04-04
Ankom Sverige: 2016-03-06


Ibland kommer räddningen på underliga vägar. Mihaela Baisan driver ett litet, privat hägn i staden Constanta. Hon har sedan många år ett bra samarbete med SaveTheDogs. Flera av Mihaelas hundar har via Hundhjälpen nått sina hem i Sverige. Denna gång fick Mihaela via mail en filmsnutt från Finland – tagen inifrån det ökända dödshägnet i Mangalia. Filmen visade sex små huttrande valpar i ett hörn, väntandes på att på grymt avlivas inom några dagar. Kvinnan bad innerligt Mihaela hjälpa dem. När Mihaela nådde dödshägnet fann hon mycket väl de sex småttingarna – väntandes i smuts och kyla på att genom giftinjektion direkt i lungorna ( utan bedövning ) avlivas inom några dagar. Hon lyckades få med sig alla sex tillbaka och förskräcktes över deras dåliga skick. Sex små knyten av skinn och ben, varav en var Belinda. Två av valparna var i så dåligt skick att de dog inom några dagar. Vackra Belinda hade turen att få sitt hem i Sverige. Där har nu en familjesituation inträffat som gör att hon måste få ett nytt hem snarast. Har Du plats i ditt hjärta och hemma för denna fina flicka?

I Sverige – Belinda heter nu Tindra:
Matte skriver så här om fina Tindra:
Tindra är en tjej som alltid är redo för äventyr. Hon hämtar dina skor när hon tycker att det är dags att gå ut. Saker som Tindra älskar är godis, träna, naturen och pipleksaker. Hon är oerhört lyhörd och lättlärd. Hon har verkligen huvudet på skaft och löser uppgifter snabbt. Däremot har hon lätt att gå upp i varv och kan bli stressad rätt så lätt, så det gäller att hitta balansen och faktiskt öva på att slappna av också. Massage är något som kan hjälpa henne med det.
Hon är en riktig knähund och när man ska sova så ligger hon så nära ihopkrupet det bara går, gärna under täcket också med något litet gosedjur som hon snuttar/naggar på, även det hjälper henne att komma till ro. Hon fungerar jättebra med katter och går bra ihop med de allra flesta hundar.

Tindra är generellt sett en morgonpigg hund och vill inte slösa någon tid på dagen. Är det sol letar hon sig fram till den fortare än fort och ligger och njuter. Hon är en riktig soldyrkare. Tindra har en hel del energi och behöver någon som verkligen ser henne och som lägger fokus på just henne. Någon som älskar att träna kommer stortrivas med Tindra då hon verkligen är super rolig att faktiskt göra det med. Hon gör allt för en liten godisbit.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: