Bebe – Hundhjälpen

Född: 2016 jun
Kön: Hane
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1000 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-06-11
Senast uppdaterad: 2018-06-11
Ankom Sverige:


En kvinna boende i staden Mangalia hittade en marsförmiddag en kattmamma med veckogamla kattungar under ett buskage. Området var farligt för katterna – dels för att det frekventerades av många utsvultna hundar – dels för att trafiken om området var omfattande. Kvinnan var godhjärtad och beslöt sig ta hand om den lilla kattfamiljen, vilket även räddade deras liv. Kvinnan skötte om dem efter bästa förmåga några veckor då hon plötsligt hastigt insjuknade allvarligt. Hennes släktingar vägrade befatta sig med katterna. Alternativet att åter sätta ut dem på gatan var uteslutet. Kvinnan ringde och klargjorde situationen för Mihaela Baisan som driver det lilla privata hägnet STAAD i staden. Hon hade inte plats för katterna men förstod samtidigt att det var deras enda chans att faktiskt överleva. Några dagar senare flyttade mamma Mimi och kattungarna Angus och Jiglley ( båda finns redan i goda hem i Sverige ) in hos Mihaela. Inte många dagar därefter fick Mihaela en morgon en överraskning – Mimi hade varit dräktig och fått ytterligare kattungar; Steffi som nu också fått sitt evighetshem i Sverige, Spider samt sotsvarta Bebe. Då katternas tillvaro är ytterst begränsande har såväl Mimi som hennes ”barn” ett mycket stort behov av att få flygbiljetten till Sverige – och ett liv som bortskämda familjekatter.

Bebe är en lite blyg kille som helst håller sig kring mamma Mimi. Man ser dem alltid tillsammans – Mimi som först kommer promenerandes och så Bebe som en förlängning av hennes svans. De sover, äter och leker ihop – som två halvor av en hela. Med Mimi i sin närhet känner sig Bebe trygg och hon i sin tur trivs med att ha honom runtomkring. Mimi är den födda ”familjekatten” och Bebe kommer att lära av henne. Vi vill därför placera dem tillsammans – för deras egen skull och för att sprida dubbel glädje i det nya hemmet.

Till dessa sotsvarta skönheter söker vi nu ett lugnt och tryggt hem utan småbarn. De bor gärna som enda katter men KAN dela hemmet med en annan social katt. Finns hund i hemmet måste den vara mycket kattvänlig. Det är viktigt att förstå att detta par består av EN ”famnkatt” och EN blivande sådan – så att man ger Bebe den tid som behövs för att han ska kunna anpassa sig och bli trygg. De vill gärna bo i en bilfri miljö på landet där de så småningom får ströva omkring. Annars är en in-nätad balkong, altan ett alternativ. Till dig som öppnar ditt hjärta och hem för båda dessa vackra katter har vi ett mycket speciellt erbjudande.%d bloggare gillar detta: