Beatrice – Hundhjälpen

Född: 2012 dec
Kön: Tik
Höjd: 53 cm
Längd: 50 cm
Hals: 37 cm
Bröst: 64 cm
Vikt: 21,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2800 kr
Övrig information: Beatrice finns i ett foderhem i Åkersberga där hon gärna tar emot besök från intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-05-05
Senast uppdaterad: 2018-01-02
Ankom Sverige: 2017-12-10


Vår underbara Beatrice var ca året gammal när hon en isande kall decemberdag uppmärksammades i centrala Cernavoda. Det var hägnets personal som var ute på en av sina vanliga rundor i staden. Man söker då skadade / sjuka djur i behov av hjälp och håller också koll på de hundar som sedan länge lever på gatan i staden och klarar sig förhållandevis bra. Beatrice hade observerats tidigare men denna gång såg man att hennes allmäntillstånd hade försämrats kraftigt på grund av svält. Hon var en skugga av sitt forna jag. Med de kallaste månaderna redan påbörjade var Beatrices liv i fara och man beslöt omgående att omhänderta henne. Beatrice tyckte detta beslut var toppen och hade nästan bråttom in i bilen som sedan förde henne till hägnet där en full matskål uppskattades stort. Beatrice var frisk och utan skador – det var svälten som hade försvagat henne. Det var tveksamt om hon skulle ha överlevt vintern ute i det fria. Nu har hon från dag ett tackat sina räddare med ömhetsbetygelser och glada skutt. Beatrice är redo med passet i tassen – bara den svenska familj som vill glädjas åt denna underbara hund fattas!

Beatrice är en glad och kärvänlig flicka – en underbar blivande familjehund. Hon följer personalen som en skugga när de arbetar i närheten och knyter även lätt an till oss även om vi bara är tillfälliga besökare. Hon är vänlig och respektfull och vi upplever henne som en mycket behaglig och tillgänglig tjej. Beatrice vill gärna leka och busa lite så vi tar henne till lekparken en stund där hon får springa fritt och glädjas åt friheten. Vi avslutar med en liten koppelpromenad i omgivningarna, där Beatrice njuter av alla nya dofter och intryck. Vi vilar en stund tillsammans och studerar lugnt det lilla som försiggår runtomkring, några bilar som kör förbi, en häst med vagn. Beatrice är med sitt trevliga sätt även en populär kamrat bland de andra hundarna. Hon tar del i det lilla som erbjuds av aktivitet och låter däremellan dagen passera i lugn och ro. Det finns i hägnet även omhändertagna katter som hon fått träffa. Beatrices intresse för dem var dock mycket påträngande vilket inte uppskattades av dem. Till vår fantastiska Beatrice sker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där hon får bli en älskad familjemedlem. Beatrice bor gärna med en trevlig hundkamrat.


Text från Sverige
December 2017:

Äntligen har denna fina hund fått komma till Sverige och därmed en bit på vägen till sitt evighetshem. Beatrice är en lugn men ändå små-busig hund som älskar att bara få vara med. Hon går jättefint i koppel och älskar att undersöka omgivningarna. Det här är en väldigt, väldigt, väldigt underbar tjej som man älskar från första stund. Hon är människo-kär och hittar genast sin plats i hundgruppen. På den korta tid hon varit här har hon ätit med god aptit, fått gå sina promenader, busat runt i hundparken, njutit av sina tuggben och fått massor av beröm / godis. Beatrice gör fantastiska framsteg.

Den som adopterar Beatrice får en väldigt fin hund med massor av potential.


Bilder från Sverige
December 2017:

Detta bildspel kräver JavaScript.%d