Basco – Hundhjälpen

Född: 2020, april
Kön: Hane
Höjd: 60 cm
Längd: 60 cm
Hals: 44 cm
Bröst: 73 cm
Vikt: 24 kg
Kastrerad: Nej


Överlåtelsekostnad: 4500 kr
Övrig information: Finns i Ödeshög

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2021-06-28
Senast uppdaterad: 2021-07-02
Ankom Sverige:


Basco kom från Portugal till Sverige som 4-månaders valp. Han var då en privat adoption från ett portugisiskt ”shelter”. Han är således ingen Hundhjäpen-hund, men han har nu blivit det då hans boendesituation skapar oöverstigliga problem och hjälp behövs. Hemmet ligger centralt i Stockholm och det skapar enorm stress hos Basco. Inomhus är han glad och trygg, leker gärna och älskar närhet och kel – den mysigaste vovve man kan tänka sig enligt matte. Ständigt en glad glimt i ögat. Basco är oerhört lyhörd och alert – en mycket klipsk kille.

Stockholmsmiljön skrämmer honom enormt och hans värld krymper allt mer då rädslorna för omgivningen ökar. Utomhus vimlar det av människor och trafik, oljud och skrämmande syner. Basco är rädd och mår inte bra – han behöver snarast få flytta härifrån och få den tillvaro som kommer att gynna honom. Att ständigt behöva vara på helspänn och vara beredd att fly är outhärdligt för honom. I lantlig miljö som han ibland får besöka är han en mer avslappnad kille och kan njuta enormt av långa promenader och upptäckarrundor där han endast störs av fågelkvitter och susandet i träden. Det är så han ska bo i sitt framtida liv – borta från storstadens larmanden.

I hundsällskap visar Basco en god kommunikationsförmåga och har kommit bra överens med de hundar han träffat. Han är en mjuk kille och undviker pressande situationer. Med sitt mjuka sätt tror vi att han även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt i sin nya miljö. För ljuvlige Basco söker vi nu ett hem där man har en lite lugnare livsstil och där hemmet är beläget i lugn miljö. Inga småbarn hemma. Basco vill bo med en snäll och trygg hundkamrat som då kan hjälpa honom tillrätta och vara en stabil följeslagare i nya situationer. Man måste ha förståelse för Bascos bakgrund och inte pressa honom där han känner sig osäker – han får göra sina framsteg när han är redo.%d