Barry – Hundhjälpen

Född: 2012
Kön: Hane

Senast uppdaterad: 2022-07-03

Mer information och/eller för att bli fadder: fadder@hundhjalpen.se


Faddrar:
1. Annika Planstedt
2. Ella Bohlin
3. Anette Möller
4. Michael Vinger
5. Fatima Wihnberg
6. Carola Andersson Koskenkorva


Återigen – vad säger man? Vem i hela friden misshandlar under flera år en 4 kg hund närapå till döds? Många rumänska ägda hundar befinner sig i privata helveten där ingen har insyn och därmed ingriper ingen. Inte för att många ingriper även om de bevittnar djurmisshandel. Barry är en liten 7-årig hane som bott hos en familj där han under lång tid utsatts för svår misshandel. Han har många gånger sparkats i huvudet så illa att ett öga nu är förstört. Neurologisk påverkan gör att hans balans är dålig och han har svårigheter att äta. Ryktet säger att han varit i detta skick i över ett år – alltmedan familjen fortsatt sin grymma behandling av honom.

Hösten 2019 räddades Barry från sina plågoandar och han befinner sig nu i Mihaela Baisans vård vid STAAD. Han är svag och mycket medtagen men trycker sig tätt intill Mihaela och söker den trygghet och kärlek hon förmedlar – kanske den första snälla människa han någonsin träffat. Nu återstår att hjälpa Barry till ett så gott liv det bara är möjligt. Två dagar efter räddningen påbörjade han en nyligen tillgänglig läkande behandling i en s k ”hyperbarisk kapsel”, en tryckkammare likt de dykare använder efter djupdykningar. Syre i hög koncentration tas via tryck upp av kroppens vävnader vilket verkar gynnsamt på läkningsförmågan och kroppens organ generellt. Detta är en serie behandlingar och vi håller tummarna att Barry ska börja må bättre. Barrys behandlingar som även inkluderar sjukgymnastik mm är dyrbara för STAAD. Vi hoppas vår lille vän så småningom ska få bästa möjliga hälsa och kunna njuta av ett tryggt liv. Det är oklart om han någonsin kommer att kunna adopteras.

Han mår idag mycket bättre och det bästa av allt – han har nu funnit kärleken! Rosie anlände till STAAD i januari efter att ha hittats påkörd och illa skadad. Hon är fortfarande under rehabilitering och dessa två småttingar har nu hittat glädjen i livet – att få vara tillsammans. Tänk att även om livet är komplicerat så kan en vän göra så stor skillnad.


 


%d