Baroi – Hundhjälpen

Född: 2012 nov
Kön: Hane
Höjd: 56 cm
Längd: 63 cm
Hals: 39 cm
Bröst: 69 cm
Vikt: 23,3 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-09-29
Senast uppdaterad: 2017-09-29
Ankom Sverige:


Så länge den bara orkar söker en svältande hund efter mat – och mat finns oftast där det finns människor. Av denna orsak ser man ofta i Rumänien gatuhundar i parker och kring sopcontainers. En annan populär plats verkar vara kring skolor. Barn som inte äter upp sina matsäckar slänger ibland matbitar till hundarna – eller oftare på marken. En bortkastad smörgås kan vara veckans enda matbit för en hund. Baroi kretsade olyckligt kring en skola i Cernavoda i hopp om att någon skulle förbarma sig över honom. Antagligen hade han fått / hittat några smulor eftersom han hoppfullt fortsatte hålla sig där. Några föräldrar blev väldigt arga och krävde att hunden skulle bort – levande eller död. Man ringde då från skolan till SaveTheDogs som insåg det allvarliga i situationen och genast hämtade Baroi. Han var utmärglad vid ankomsten till hägnet och mycket trött. Tassarna var illa åtgångna av långvarig vandring. Baroi undersöktes och var tack och lov skadefri i övrigt. Han var mäkta nöjd att därefter få knöla ihop sig under en filt och sova bort det gamla, svåra livet. Baroi är idag i god fysisk form och längtar bort från hägnets anonymitet som gör att han inte kommer till sin rätt. Här presenterar vi nu för Hundhjälpens alla hundvänner vår vackre Baroi.

Baroi har haft ett tufft liv och det står ganska klart att han farit illa av människohand. Han har en stor längtan att få vara nära och bli kelad med, men ögonen avspeglar den förtvivlan en hund som så gärna vill – men inte riktigt vågar – bär med sig. Han håller sig gärna nära och med en lugn och vänlig attityd skapas snart en första kontakt. Som de flesta f d gatuhundar är Baroi mutbar. Han har en stor kärlek till goda kex och bullbitar. Den som bjuder på det ligger bra till – och nästa gång man ses viftar Baroi välkomnande på svansen. Det är viktigt att tänka på att kring honom ha ett lugnt rörelsemönster och tala med en mjuk och vänlig röst. Det framtida hemmet måste vara väl medvetet om att han inte får pressas i situationer han ännu inte är redo för. Baroi kommer att ta sig an sitt nya liv i små – men ack så välkomna steg. Han har en god social förmåga vad gäller sina kamrater men föredrar att hålla sig kring tikarna. Han har ännu inte träffat katter som ju också finns i hägnet, men med sin mjuka attityd är vi säkra på att han i sitt nya hem kommer att kunna leva på vänskaplig tass med en katt.

Till vår så vackre Baroi söker vi nu ett speciellt hem där det finns förståelse och kärlek i överflöd. Hemmet ska vara lugnt beläget och det får inte finnas barn under skolåldern hemma. Baroi vill gärna bo med en trygg tik som kan bli hans bästa vän och agera mentor i det nya livet. Finns i hemmet en hanhund ska den vara mycket lugn och trygg.%d bloggare gillar detta: