Badger – Hundhjälpen

Född: 2016 jan
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 58 cm
Hals: 41 cm
Bröst: 63 cm
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-03
Senast uppdaterad: 2018-06-07
Ankom Sverige:


Otaliga är de valpar som året om dyker upp på Cernavodas gator. Detta händer varje dag trots det kastreringsprogram som drivits i staden av SaveTheDogs sedan 2002. Många av dessa valpar är födda av ägda tikar, där man vägrat ta emot kastrationshjälpen som erbjudits gratis. Valpar vill man ändå inte ha – så dessa sätts då ut på gatan att klara sig själv. Det förekommer också att människor från närområdet kör in till staden för att där dumpa oönskade hundar – i vetskap om att SaveTheDogs finns på plats och om hunden har tur så får den hjälp. Badger beräknas vara född under årets kallaste period. Han hittades en maj-dag i ett bostadsområde, då ca 4 månader gammal. SaveTheDogs personal gör regelbundna rundor i staden för att söka efter djur i nöd. Här var det definitivt nöd. Badger var tunn och svag efter sin tid på gatan. Vart mamman tagit vägen vet ingen – men hon hade lyckats klara honom genom de första månaderna, en period då tyvärr de allra flesta valpar som föds – även dör. Badger var rädd men lät sig mutas av några godbitar. I hägnet är hans liv inte en dans på rosor. Där blir han tyvärr ofta mobbad och har svårt att få ro och koppla av. Dagarna består i att göra sig så obemärkt som möjligt – för att få vara i fred. Badgers behov av att få lämna hägnet är akut.

Badger är lite försiktig av sig och är därför inte en hund som trängs i första ledet när besökare kommer – eller när hundar ska tas ut till adoptionsprogrammen. Det klappar dock ett ädelt hjärta inuti den här fine grabben och vi ser hur han längtar efter närhet och kel När vi träffas första gången väntar vi ut honom – så att han själv ska få fundera och avgöra att vi är människor det är trevligt att bekanta sig med. Efter bara någon minut är Badger framme och snusar på oss. Blicken är vaken och nyfiken och svansen viftar lite lätt. Vi talar lugnt och vänligt med honom och han ser ut att förstå varje ord. Han lägger huvudet lite på sned och lyssnar ingående. Den lilla stund han får vara ensam i lekparken med oss är guld värd. Badger snusar lyckligt runt utan att behöva vara rädd för att bli bortkörd. Till sist skuttar han lite lätt av glädje! Det är dock utmattande att vara lycklig när man inte är van, så efter en stund sjunker han nöjt ner i gräset bredvid oss för en kort vila. Badger har stor potential att bli någons allra bäste vän och följeslagare. Vi tror han kommer att stortrivas i våra svenska marker, men också i TV-hörnan.

Till vår rare charmör Badger söker vi nu ett tryggt och välkomnande hem där han får bli en mycket viktig familjemedlem. Hemmet ska vara lugnt beläget och barn under skolåldern bör inte finnas hemma. Badger vill i sitt nya hem gärna få stöd av en snäll hundkamrat. Med sitt mjuka sätt tror vi även att han kommer att kunna bli god vän med en katt.


Badger i juni 2018:


%d