Bach – Hundhjälpen

Född: 2017 jun
Kön: Hane
Höjd: 53 cm
Längd: 53 cm
Hals: 33 cm
Bröst: 62 cm
Vikt: 18,2 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Observera att Bach kommer att växa ytterligare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-01-25
Senast uppdaterad: 2018-04-19
Ankom Sverige:


Sommaren 2017 var en rekordsommar på ett sorgligt sätt. Aldrig tidigare har valpar i sådan omfattning kommit in till hägnet. De fanns på varenda ledig plats, även på helt otänkbara sådana. Vart man än såg var det valpar där. Utan SaveTheDogs hade de dött under stort lidande på gatan. Unge Bach hittades tillsammans med fem syskon i utkanten av staden Cernavoda. Någon mamma syntes inte till så det är troligt att hon dödats eller att någon ägt och behållit mamman men gjort sig av med valparna genom att dumpa dem. Småttingarna var ca 8 veckor gamla när de upptäcktes av personal från SaveTheDogs som gör regelbundna rundor kring Cernavoda med omgivningar just för att upptäcka och bistå djur i nöd. Detta engagemang blev räddningen för Bach och hans syskon. De var givetvis medtagna men hade nog inte varit ensamma mer än någon dag då samtliga var vid liv. Intensiv passning från personalens sida tog småttingarna genom de första kritiska veckorna och som ett under överlevde alla. En valp har redan fått sitt hem i Italien. Övriga fem kommer samtliga att presenteras för hundvänner i Sverige och Finland. Här har vi vår sötaste Bach – redo för flytten till ett alldeles eget hem i Sverige!

Bach är ett glatt busfrö. Dagarna för honom går i lekens tecken. Med sina syskon runtomkring sig är det alltid någon som har tid att springa eller brottas lite. De håller ihop i vått och torrt, men är samtidigt också öppna för att bekanta sig med andra hundar och även inkludera dessa i gemenskapen emellanåt. Nu är det inte bara att busa som Bach är bra på – han kan alldeles utmärkt också bara slappna av en stund, gärna ihopkurad med ett av syskonen. Han är förtjust i sina skötare och kommer genast skuttande när vi i deras sällskap närmar oss. Även vi betraktas snabbt som vänner och vi får kela med Bach som rullar runt i förtjusning. Han är som de flesta unga hundare en nyfiken prick. Allt vi bär med oss ska noggrant snusas på och kännas på lite med tänderna. En halsduk blir plötsligt världens roligaste dragleksak. Som för alla de hundar som vuxit upp i hägnet kommer Bach i sin nya, okända miljö att känna sig osäker. Det är därför viktigt att ta hänsyn till detta och inte stressa honom i situationer han ännu inte är redo att bemästra. I sinom tid blir Bach en fantastisk kamrat och följeslagare på livets alla stigar.

Till vår unge charmör söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där han får bli väldigt älskad. Hemmet bör inte ligga centralt i ett större samhälle. Det vore uppskattat med en snäll och trygg hundkamrat som kan agera mentor i allt det nya. Med sitt trevliga sätt tror vi att Bach även kan bli god vän med en katt.%d bloggare gillar detta: