Azalea – Hundhjälpen

Född: 2017 feb
Kön: Tik
Höjd: 58 cm
Längd: 60 cm
Hals: 37 cm
Bröst: 67 cm
Vikt: 21 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-09-10
Senast uppdaterad: 2018-09-02
Ankom Sverige: 2018-09-02


En vacker aprilmorgon klev en äldre man in genom porten till det gamla hägnet i Cernavoda. I famnen hade han en 2-månadersvalp som han hade hittat utanför ett apotek i närheten av sin bostad. Han tyckte synd om den lilla valpen och såg inte till någon mamma så han beslöt sig för att hjälpa den. Två dagar senare var mannen tillbaka igen vid hägnet – denna gång med två valpar i en kartong, hittade på samma ställe och helt klart syskon till den första som nu fått namnet Flower. De här två flickorna fick namnen Azalea och Violet. Flower blev överlycklig att återse syskonen och de tre fick en egen lite vrå att återhämta sig i. Småttingarna var mycket medtagna och hade troligtvis varit utan mat i flera dagar redan när de hittades. Tack och lov hade de inga fysiska skador. Hundskötarna pysslade om dem efter bästa förmåga och flickorna återhämtade sig snabbt. De hade duktig aptit och började genast ta för sig. Skötarna blev deras idoler och är det ännu idag även om hundarna nu bor med andra ungdomar och har fullt upp på dagarna. Hägnet är tryggt men det är ingen gynnsam miljö att växa upp i, varför vi hoppas att samtliga flickor ska få sin resa till Sverige så snart det bara går. För Hundhjälpens alla vänner presenterar vi här vackra Azalea!

Azalea är som en lekfull virvelvind. Hon har fullt upp hela dagarna med systrarna och de andra unga hundarna. Hon är full av positiv energi vilket vi ser tydliga bevis på när hon stormar runt med kamraterna i lekparken. Det syns att ungdomarna har väldigt roligt och det är svårt att inte dra på smilbanden när de till sist kastar sig ner i skuggan för att försöka svalka sig lite efter allt springande. Azalea håller sig mest till systrarna Flower och Violet, men hoppar gärna in i buset även när andra ungdomar initierar. När de här unga hundarna får chansen att springa av sig i lekparken står glädjen högt i tak. Stunderna där är guld värda då de får träna sina muskler och även social samvaro. Hundarna far fram som raketer och njuter av utrymmet och friheten. Azalea har ett balanserat temperament och kan även långa stunder ligga tillsammans med syskonen och titta på det som sker runtomkring. När vuxna hundar är i närheten har hon en god förståelse för hur man ska uppföra sig som unghund och intar genast en mer submissiv roll. Azalea är en tjej som älskar att mysa. Hon håller ständigt utkik efter någon som inte verkar ha något att göra och som hon en kan locka till lite trevlig samvaro. När vi träffar henne vill hon gärna bekanta sig och är snabbt framme för att kolla in oss lite närmare – på ett vänligt och belevat sätt. Det är lätt att bli god vän med Azalea och vi tror hon har fantastiska möjligheter att bli en framtida underbar familjehund.

Till vår charmiga Azalea söker vi nu ett livslångt hem där hon välkomnas in i en varm gemenskap. Hemmet ska inte ligga centralt i en större stad. Hon bor gärna med en snäll och trygg hundkamrat som kan bli hennes mentor i det nya landet. Azalea har även träffat några av de katter som bor i hägnet och visat en vänlig attityd.


    


Bildspel från November 2017:

Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: