Axel – Hundhjälpen

Född: 2016 dec
Kön: Hane
Höjd: 55 cm
Längd: 55 cm
Hals: 39 cm
Bröst: 64 cm
Vikt: 20,1 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-09-10
Senast uppdaterad: 2018-04-05
Ankom Sverige:


Under en kort period i somras var kommunala hundfångare aktiva i Cernavoda. Att bli infångad innebar en säker död. Omfattande protester ledde dock till att hundfångarna drogs tillbaka. Axel räddades framför ögonen på dessa, en av deras sista aktiva dagar. En av de anställda vid hägnet befann sig nere vid den lilla flodhamnen vid Donau när hundfångarnas bil svängde in på området. Framför dem vid vägkanten satt Axel, helt omedveten om den livsfara han befann sig i. Personen från hägnet var snabb – innan Axel hann blinka var han upplyft och med språng på väg till skyddet i en privatbil, en av de snabbaste räddningar som någonsin gjorts. Axel blev nog så omtumlad av det hela att han satt som en staty inne hos veterinären som tog emot honom. Tack och lov var den lilla killen oskadd, och efter att ha fått vila upp sig lite återvände livsandarna och Axel började intressera sig för omgivningarna. Så snart han var redo fick han flytta in bland andra unga hundar och fick där genast flera goda vänner. Hägnmiljön är dock aldrig en lämplig miljö för en ung hund så Axel har ett stort behov av att få flytta därifrån. Så många kamrater har fått sina flygbiljetter till Sverige. Alex väntar nu ivrigt med ett nyutfärdat pass i tassen på att även han ska få göra den efterlängtade resan. Här har vi vår fina grabb!

Från att vid ankomsten till hägnet ha varit ganska blyg och tillbakadragen har Axel nu börjat ta för sig. Han leker glatt hela dagarna med andra unga hundar och är mitt i det som händer. Ibland drar han igång vilda springlekar i lekparken – ibland hakar han på andra busfrön. Han har god språkkompetens och viker som unga hundar bör undan när några äldre ”tuffingar” närmar sig. Det här är en nyfiken grabb som är väldigt uppmärksam på allt som händer runtomkring. Oss får han syn på redan på långt håll. Det trevligaste stället att lära känna varandra är i lekparken så det är där vi tillbringar en halvtimme tillsammans. Axel visar oss vilka grästuvor som är mest ”intressanta” att snusa på och visar sig vara en riktig gottegris. Han ser snabbt att det goda förvaras i en ryggsäck och släpper sedan denna inte med blicken förrän vi fått honom att tro att allt är slut. Med tanke på att Axel tidigare varit så blyg är vi noga med att inte vara yviga med våra gester. Vi ser att han uppskattar detta. En f d gatuhund är ofta väldigt uppmärksam på människors kroppsspråk. Det är genom att tolka detta som den frilevande hunden vet om den ska fly eller våga stanna kvar. Vi utnyttjar detta till fullo till vår fördel och spelar ut våra lugnande signaler, vilket genast tas emot och tolkas rätt. Klipsk kille! Med sitt mjuka sätt tror vi att Axel även kommer att kunna bli god vän med en katt i sitt nya hem.

Till vår unge charmör Axel söker vi nu ett varmt välkomnande hem, inte centralt beläget och där han får fortsätta sin positiva utveckling mot att bli en trygg och självsäker unghund. Axel vill gärna bo med en stabil och snäll hundkamrat som kan bli hans mentor i det nya livet. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.


  


%d bloggare gillar detta: