Avery – Hundhjälpen

Född: 2021, juni
Kön: Tik
Höjd: 30 cm
Längd: 32 cm
Hals: 29 cm
Bröst: 48 cm
Vikt: 8 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 7000 kr
Övrig information: Observera att mått och vikt är vid 7 månaders ålder och Avery kommer att växa ytterligare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2022-01-17
Senast uppdaterad: 2022-03-20
Ankom Sverige: 2022-03-11


I Sverige:
Avery, mamma och systrarna finns nu alla i Sverige. Det är ett ljuvligt gäng som sprider glädje och skratt omkring sig. Lilla Avery finns nu hos en snäll fodervärd i Sundsvall där hon väntar på att hitta sitt evighetshem – som inte får ha city-läge och där det inte finns små barn. Hundkamrat önskvärd. Så här skriver jourmatte om sin lilla skyddsling:

”Avery är en glad, liten dam med mycket energi och spring i benen. Ute går hon ofta med nosen i backen, kanske skulle kunna tycka om nosework i framtiden. Hon har mycket leklust och tycker om att springa. I jourhemmet bor Avery med en stor, snäll hanhund och två katter och det går bra. Avery kan dock ibland få lust att jaga katterna, på lek – så om katt finns i det nya hemmet bör den vara snäll och hundvan. Avery är lite osäker i början när hon möter nya hundar och/eller människor och kan både morra och skälla, men när hon väl lärt känna dig märker man snabbt att detta är en väldigt kärvänlig hund som gärna vill vara nära och gosar hemskt gärna i famnen. Pussar är inte heller ovanliga att få och den lilla svansen är sällan stilla. En tjej man fort fastnar för med sitt glada och vänliga sätt. En riktig mysfröken.”

Bakgrund:
I mitten av varma augusti omhändertogs mamma Sierra tillsammans med sina tre små kavata valpar – Avery, Reese, och lilla Tea. Den lilla familjen upptäcktes på morgonen i en privat trädgård där de troligtvis dumpats under natten. De boende kände sedan tidigare till SaveTheDogs verksamhet och ringde direkt efter hjälp, då de själv inte hade möjlighet att ta hand om hundarna. Till kliniken anlände en trött och sliten Sierra med tre duracell-valpar. Hon hade lyckats hålla valparna vid liv och även vid gott mod – de var en oerhört livlig trio så Sierra andades nog ut när hon så småningom blev ”barnledig” och kunde flytta in vid Footprints of Joy bland andra vuxna småhundar. Småflickorna fortsatte sina upptåg och växer nu upp till friska och livliga individer med aptit på livet. De har det så bra det går i hägnet men det är ändå en begränsad tillvaro och går på inga sätt upp emot lyckan att ha en egen familj som skämmer bort en. Avery är nu redo att söka sin lycka och sitt hem här i Sverige och vi är glada att få lägga det här lilla busfröet till vårt adoptionsprogram!


I Sverige:


I Rumänien:

 

Räddningen:


%d bloggare gillar detta: