Ava – Hundhjälpen

Född: 2021, juli
Kön: Tik
Höjd: 80 cm
Längd:
Hals: 43 cm
Bröst: 76 cm
Vikt: 35 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 6500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2023-03-22
Senast uppdaterad: 2023-03-24
Ankom Sverige: 2022-12-09


I Sverige:
Ava är en tjej med inneboende glädje i mängd. Hon är pigg och lekfull och älskar bus med sina kamrater. Hon finns idag i ett fantastiskt jourhem i Skåne där hon delar hemmet med flera hundkamrater. Ava är en lagspelare – hon ska även dela sitt permanenta hem med en liten grupp hundar alt med en MYCKET lekfull och social kamrat i liknande storlek. Vi överväger INTE att hon ska bo som ensam hund då hon finner såväl stöd som glädje just i samvaron med sina hundkamrater.

Så här skriver jourmatte om finaste Ava:
”Ava är en inte bara vacker att titta på hon är även en livsnjutare. Lika väl som att hon ligger och sover gott i soffan älskar hon att vara ute och strosa i trädgården. Höjdpunkten är att få leka där med sina hundkompisar vilket hon gärna gör i timmar. Hon kan leka med alla och är otroligt anpassningsbar – har vi en hundkompis som vill springa och jaga varandra så är det game-on, är det en hundkompis som gillar att brottas så gör hon det, ska hon leka med en liten hund lägger hon sig ner för att komma på samma nivå . Hon har heller inga problem med att roa sig själv genom att ligga och tugga på en leksak eller bara strosa runt och kolla in omgivningen. Ava har en otrolig inkänningsförmåga och tolkar lätt signaler från sin omgivning. Att få komma ut i skog och mark och strosa rundor är mycket uppskattat och Ava lärde sig direkt vad som gällde när selen kom fram. Hon kan vara ivrig den första biten och kan dra lite , men om bara kortar linan för henne och har henne nära så anammar hon din takt. När ni sen har gått en bit kan ni släppa efter och hon kommer gå lugnt och sniffa bredvid. Hon bryr sig inte om andra hundar eller människor vid promenad – sniffar bara lite nyfiket åt deras håll men lummar sen vidare.

Ava är lugn, hetsar inte upp sig över saker och är otroligt välbalanserad. Ava är lättlärd, lyssnar till sitt namn , nej, gå in , varsågod. Glad för mat och har hittat sina favoriter, torrfoder från Royal Canin som bas men älskar matrester , leverpastej är högst på listan – visa henne paketen så snackar hon glatt och förväntansfullt. Tuggben är smaskigt , gärna med kyckling eller fyllning. Ava har hittar sina favoritställen i hemmet där hon vill ha sin hundsäng för att kunna gosa ner sig , hon har även sin matplats vid hundsängen för att hon ska känna sig trygg och kunna äta i lugn och ro . Dock spenderar hon gärna tid med er i soffan för att få gosa och vara nära. Kommer bra överens med barn i tonåren och hälsar nyfiket på gäster men går sen och lägger sig. Nyfiken och lyhörd. Pussas gärna när man kelar med henne och viftar glatt på svansen när man kommer hem och vill gärna bli klappad. Står / sitter stilla dock med viss skepsis när hon ska hanteras t ex vid bad men inga problem att hantera – hon behöver bara vänja sig

Ava kommer bli din bästa vän och ett fantastiskt tillskott i familjen bara man ger henne tid och mkt kärlek, en mer empatisk och snäll tjej får man leta efter.”

Bakgrund:
I september fick man vid hägnet ett telefonsamtal där en kvinna pratade upprört. Under barnens rutschbana bakom huset satt en valp de aldrig sett tidigare och heller inte ville ha. Det var bara för personalen vid hägnet att sätta sig i en bil och åka dit – då risken annars var att kvinnan skulle skrämma bort valpen som då troligen inte skulle klara sig. Jodå, där satt hon, Ava. Livrädd och utsvulten. De godbitar som lades fram togs genast emot och sedan var det bara att lyfta upp Ava och ta med henne till veterinärkliniken för koll. Inga skador konstaterades men allmänskicket var mycket dåligt – inte konstigt då Ava nog varit skild från mamman och ev syskon flera dagar. Hon var ändå klok sin ringa ålder till trots då hon förstod att söka skydd. Ava fick som alla inkommande hundar bo sin första tid inne på kliniken men så småningom fick hon flytta ut i en inhägnad delad med kamraten Angelo. Denne är dock snart på väg till Sverige så det blir att söka en ny kamrat / bästis. Förhoppningen är att även Ava ska få sin biljett till hundlandet Sverige snarast – för att börja ett nytt, roligt och spännande hundliv med egna människor som värnar om henne. Välkommen till Hundhjälpen, sötaste Ava!


Bilder från Sverige:


Bilder från Rumänien:


%d bloggare gillar detta: