Augustin – Hundhjälpen

Född: 2012 jul
Kön: Hane
Höjd: 57 cm
Längd: 46 cm
Hals: 35 cm
Bröst: 62 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2800 kr
Övrig information: Vissa av bilderna är tagna när Augustin fällde vinterpälsen inför sommaren.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2015-11-23
Senast uppdaterad: 2017-08-29
Ankom Sverige:


Säkert tusen hundar har genom åren avlämnats utanför SaveTheDogs olika hägn nattetid. Många lämnas av sina ägare som inte vill möta personalen för att besvara deras frågor – vilket inte är förvånande när man betänker det fruktansvärda skick många av dessa f d ägda hundar är när de dumpas. Augustin var inget undantag. Han satt i en trälåda utanför Footprints of Joy en tidig septembermorgon. Förste person på plats bar in lådan personalrummet och pysslade om den lilla valpen tills veterinär dök upp.

Augustin var mycket rädd men för svag för att orka protestera ordentligt – några ynkliga pip var allt han förmådde med. Han konstaterades gravt undernärd och mycket uttorkad – men fri från skador. Efter några inledande veckors boende inne på kliniken fick så Augustin flytta in bland andra små moderlösa valpar, där han fann sin plats i gänget. Han är nu en stilig grabb med utstrålning som hoppas bli upptäckt av någon varmhjärtad person i drömlandet Sverige.

Augustin har från tidig ålder visat sina räddare stor vördnad och tillgivenhet. När han ser sina favoritpersoner närma sig så skuttar han glatt omkring för att få dem att skynda på. Han kråmar sig och buffar på dem och vill absolut att de ska se hur mycket han tycker om dem. Som nya bekantskaper får vi finna oss i att bli grundligt genomsnusade. Augustin har nosen långt ner i våra väskor där det säkerligen doftar hundgodis – och lyckas även hitta några godbitar. Han är social och mycket lyhörd, glad och pigg.

Det är svårt att bekanta sig inne i inhägnaden så vi tar med honom på en liten koppelpromenad vilket är mycket uppskattat. Augustin traskar på med vaksam blick – det är så mycket nytt att se utanför murarna. Rundan avslutars i lekparken – hundarnas favoritaktivitet. Här ser vi Augustin falla in i gänget och busa vilt med kamraterna. Han har ett väl utvecklat hundspråk och rör sig smidigt mellan olika hundar – på villkor som passar dem alla. Katter är dock inga favoriter.

Till vår vackre Augustin söker vi nu ett livlångt, välkomnande hem där han får bli en uppskattad familjemedlem. Augustin vill gärna bo med en trygg och snäll hundkamrat som kan agera mentor i allt det nya. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.%d