Astra – Hundhjälpen

Född: 2012, april
Kön: Tik
Höjd: 53 cm
Längd: 52 cm
Hals: 40 cm
Bröst: 67 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2000 kr
Övrig information: Finns i jourhem i Trollhättan

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2021-09-20
Senast uppdaterad: 2022-06-20
Ankom Sverige: 2022-05-27


I Sverige:
Astra stortrivs i sitt jourhem där hon äntligen får njuta av att få vara viktig och ompysslad. Så här beskriver jourmatte henne:
”Astra är en väldigt mjuk, vänlig och nästan lite försynt hund. Hon har en härlig, positiv energi och är alltid sugen på att gå ut på promenad. Hon älskar att gå i skogen och på de lugna ridvägarna i området. Hon går relativt bra i koppel redan – hon är väldigt lyhörd och vill vara duktig. Då hon är en väldigt klipsk och nyfiken tjej kanske hon i framtiden vill ägna sig åt t ex spårande eller nosework – eller bara njuta av dagen ute i markerna. Astra kommer att bli en perfekt vandringskompis i skogarna. Hon kan även redan konsten att slappna av inne och sova när inget spännande händer. Hon kan vara lite försiktig först i början och ogillar häftiga rörelser och ljud, då kryper hon ihop. Hon är sen väldigt kärvänlig och älskar att bli kliad och klappad. Hon kommer med tassen och vill ha mer och mer, är även frikostig med pussar. Hon älskar att bli borstad och ompysslad”.

Underbara Astra önskar sig ett hem i lugn miljö, i ett lugnt villaområde eller på landet. Inga små barn hemma och kanske heller inte katter. Astra bor gärna ensam och får all uppmärksamhet själv eller med en hundkamrat i from av en trygg, pigg och glad hane i liknande storlek – som sällskap, lek- och promenadkompis.

Bakgrund:
Att föda valpar på gatan i Rumänien i januari är ofta liktydigt med en dödsdom för de små. Det är isande kallt, ofta snö och mat hittas ingenstans. Mamma Astra hade otrolig tur när hon fick sina valpar. En person som ofta körde förbi på den näraliggande vägen såg den kritiska situationen och ställde dit en kartong som bo, lade in en filt och ställde dit mat varje dag. Detta gjorde att Astra orkade ta hand om de små. ”Boet” var tyvärr väldigt nära vägen och det var bara en tidsfråga innan valparna skulle tulta ut på vägbanan och bli påkörda – här är det inte många som väjer undan. SaveTheDogs blev varse dilemmat och beslöt att omedelbart omhänderta den lilla familjen. Mamma Astra med valparna Fernando, Chiquita, Marionette och Cassandra anlände till hägnet, kalla, blöta och förvirrade. De installerades i ett eget rum inne på kliniken som brukligt är och valparna övervakades noga tills de ansågs utom fara och så småningom kunde flyttas ut i hägnet bland andra ungdomar. Astra kunde pusta ut efter väl utfört arbete och börja ägna sig åt sina egna intressen. Hon förtjänar nu en fantastisk framtid här i Sverige och vi är glada att kunna vara med i den processen. Här presenterar vi nu finaste Astra!


Bilder från Sverige:

Från Rumänien:

April 2022:

Dec-2021

Sept-21

Räddningen av Astra och hennes valpar:


%d bloggare gillar detta: