Aruna – Hundhjälpen

Född: 2013 mar
Kön: Tik
Höjd: 61 cm
Längd: 61 cm
Hals: 41 cm
Bröst: 72 cm
Vikt: 27,2 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2019-04-24
Senast uppdaterad: 2019-04-24
Ankom Sverige: 2019-06-27


Aruna anlände till hägnet i Cernavoda vid ca 1 års ålder. Hon hade då hittats i utkanten av staden av den personal som gör dagliga rundor i omgivningarna för att hitta och undsätta djur i nöd. De såg Aruna vid några fallfärdiga byggnader, långsamt vandrandes runt, håglöst. Då man tyckte att hon såg väldigt svag och medtagen ut beslöt man sig för att stanna och undersöka. Aruna lät sig lockas av några matbitar – det var nog ett bra tag sedan hon ätit senast för nu på nära håll kunde man se hur mager hon var, med revbenen tydligt spelandes under pälsen. Aruna var mycket villig att låta sig omhändertas och fick följa med i bilen tillbaka till hägnet. Förutom några småsår hittade veterinären inga skador, men noterade att Aruna var väldigt tunn och borde vägt minst 10-12 kg mer. Detta kunde man dock snabbt råda bot på och Aruna ser idag ut som helt annan hund, vid god hälsa och med en härlig personlighet. Man kommer att sakna henne i hägnet men man önskar henne en alldeles egen familj att älska. Här har vi vår vackra Aruna – med siktet inställt på Sverige!

Aruna är en glad och godmodig tik. Hon tycker mycket om personalen och njuter av de få stunder någon har tid att ägna henne. Lika glad blir hon när vi träffar henne och erbjuder henne lite omväxling i tillvaron. Personalen berättar att hon älskar att gå på promenad så vi får ett halsband och ett koppel och så traskar vi iväg. Aruna undersöker allt som är intressant på marken men har även ett öga på oss så att vi ska känna oss delaktiga och uppskattade. Det är en trevlig promenad med ömsesidigt nöje. Aruna har alla de egenskaper som gör att vi tror att hon kommer att kunna bli en underbar familjehund; ett balanserat temperament, lyhördhet och en nyfiken och vänlig inställning till människor. Hon är god vän med de andra hundarna i sin grupp och har även med gott resultat träffat några av de katter som bor i hägnet.

Till vår underbara Aruna söker vi nu ett livslångt, välkomnande hem där hon får stå i centrum. Dagliga äventyr i skog och mark vore uppskattat och däremellan slappar nog Aruna villigt i soffan. Hon kan tänka sig att bo som ensam hund för att få lägga beslag på all uppmärksamhet men kan även tänka sig dela hemmet med en trevlig hundkamrat i liknande storlek.%d bloggare gillar detta: