Arthur – Hundhjälpen

Född: 2020, juni
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: 50 cm
Hals: 33 cm
Bröst: 62 cm
Vikt: 13-14 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3000 kr
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2023-03-21
Senast uppdaterad: 2023-05-19
Ankom Sverige: November 2020


Arthur är ursprungligen inte en Hundhjälpen-hund utan har kommit till Sverige via en annan förening. Föreningen är nedlagd och ingen av de tidigare aktiva vill nu ta något ansvar för honom. Då Arthur är granne med några av våra hundar så var det naturligt att därför vända sig till Hundhjälpen – och vi är glada att nu kunna hjälpa honom till ett nytt liv där han får blomma upp.

Arthur är en go och rar grabb som längtar ut till vindsus och grönska. Han bor i en lite lugnare del av Stockholm men bekymrar sig ändå om den stora mängden människor, bilar och annat som hör staden till. Så här berättar matte om fine Arthur:

”Han kom in i familjen direkt och vill ofta vara nära i soffan eller sängen. Hemma vill han gärna vara knähund och rulla ihop sig i vår famn eller bli kliad och klappad hur länge som helst. Sova på någons mage i soffan är bland det bästa han vet. Eller ligga i solen på balkongen, helst med sällskap. Han har också små ”kojor” där han ligger och sover när han vill vara ifred. Han klarar av att vara hemma själv en stund om det behövs. Arthur älskar att gå i skogen, spårar intresserat och är nyfiken på rådjur, harar och ekorrar. Gärna går han bara och nosar i sin egen takt med långlina förstås. Han älskar vatten, strand och diken men inte att simma”.

Vi tror att Arthur skulle kunna må mycket bättre och vara en fantastisk kompis i rätt hem – gärna i lantlig miljö och med en egen trädgård att strosa runt i (på sommaren har han gått lös på Gotland och då varit en helt annan hund). Arthur’s människoflock ska vara hundvana och ha en lite lugnare livsstil. Inga unga barn i hemmet. Ett behagligt liv utan en mängd stressmoment och där Arthur i sin egen takt får börja ta för sig av ett härligt hundliv. Krav i mängd bör undvikas utan i stället satsas på att få en glad och självsäker hund. Arthur bor gärna med en snäll och stabil hundkamrat som leker på ett vänligt och respektfullt sätt – ingen buffel.%d