Arianna – Hundhjälpen

Född: 2012 maj
Kön: Tik
Höjd: 56 cm
Längd: 58 cm
Hals: 40 cm
Bröst: 73 cm
Vikt: 23 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Arianna har särskilda behov, se mer information nedan.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-28
Senast uppdaterad: 2018-08-16
Ankom Sverige: 2018-08-09


Arianna kommer från det fattiga området Columbia i Cernavoda. Härifrån kommer många av våra djur – ofta de mest vanvårdade. Arianna var föremål för en högljudd dispyt. SaveTheDogs personal hade upptäckt henne på gatan och blivit väldigt upprörda över hennes skick och behandling. Ägaren lokaliserades och blev genast aggressiv. Med hot om polisingripande lyckades man till sist få med sig Arianna därifrån. Förutom den vanliga undernäringen och småsåren noterade veterinären att Arianna drogs med stora smärtor. Hon har nu med lyckat resultat genomgått dubbla höft-operationer och håller som bäst på med sin rehabilitering. Arianna har förstått allt som hänt och är oerhört tillgiven personalen som gett henne livet åter. Man överöser där denna så hårt beprövade tik med kärlek i mängd, men hägnet är inte rätt plats för henne. Arianna behöver hitta till sitt evighetshem där hon äntligen får uppleva allt det goda ett hundliv ska föra med sig. Hundhjälpen presenterar nu för alla hundvänner vår vackra Arianna, med längtan i blicken och passet i tassen!

Trots allt Arianna gått igenom i sitt förra liv är detta en tik med mycket kärlek i sitt hjärta. Hon är oerhört snäll och vänlig och vill väldigt gärna vara nära och mysa. Vi sitter länge med henne och pratar om livet. Arianna lyssnar uppmärksamt och den som säger att en hund inte har en själ borde träffa just henne. I hennes blick finns stor sorg och medkänsla, men också en enorm intelligens och glädje. Det känns som att sitta och prata med en liten person. Hon älskar att gå på promenad och den lilla turen kring hägnet är uppskattad. Arianna behöver i sakta mak stärka upp sin muskulatur, men kommer att kunna leva ett relativt normalt hundliv – där stora ansträngningar ska undvikas. Hon kommer bra överens med de andra hundarna och är väldigt respektfull gentemot de katter hon presenteras för.

Till vår vackra Arianna söker vi nu det där speciella hemmet där hon får stå i centrum och bli ompysslad. Hemmet ska inte ligga centralt och ska ha en egen trädgård / täppa där hon kan ligga och lyssna på fåglar och studera moln. Inga barn under skolåldern. Arianna är en blivande själsfrände / bästa vän.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: