Aragon – Hundhjälpen

Född: 2022, aug
Kön: Hane
Höjd: 53 cm
Längd: 45 cm
Hals: 43 cm
Bröst: 63 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Nej


Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Övrig information: Observera att mått och vikt är vid 10 månaders ålder och Aragon kommer att växa ytterligare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2023-06-02
Senast uppdaterad: 2023-06-03
Ankom Sverige:


Aragon har annat ursprung än våra vanliga Hundhjälpen-hundar men befann sig i en oerhört olycklig situation när vi övertog honom. Han hade redan vid 8 månaders ålder kastats mellan många olika hem med olämpligt leverne och där hans vård och välmående kraftigt eftersatts. Aragon har dock överraskat stort. Trots sina upplevelser är han en oerhört kärleksfull och social kille som omgående fann sig tillrätta i sitt trygga jourhem där han också genast accepterades av hemmets andra hundar. Den här killen är en liten stjärna som kommer att utvecklas oerhört positivt! Så här beskriver jourhemmet sin stilige skyddsling:

”Aragon är en lugn och härlig ung kille som ivrigt utforskar alla dofter i sin omgivning. Han går följsamt i kopplet utan att dra det minsta. När han möter andra hundar på gatan är han trevlig och social, och vill leka med de flesta. Aragon har inte haft möjlighet att uppleva en stabil tillvaro tidigare, men nu börjar han bryta sig ur sitt skal. Det är viktigt att man i hemmet kan ägna honom mycket tid och att han inte behöver vara ensam inledningsvis. Han är mycket tillgiven och älskar att ligga i soffan och bli ompysslad. Han har bra hundspråk och förstår när äldre hundar sätter gränser. Att åka bil i bur är inga problem för Aragon, då lägger han sig ner och sover eller tittar ut genom fönstret. Klippning av klor, dusch och annan omvårdnad är enkelt att genomföra. Aragon är lyhörd och kontaktsökande, en mycket trevlig kille. Han fungerar bra med både unga och äldre människor, men har inte testats med små barn eller katter. Aragon bor idag i ett hem tillsammans med flera andra hundar. ”

Till vår fine Aragon söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får stjärnstatus. Hemmet ska inte ha city-läge och de allra minsta barnen bör inte finnas hemmavid. Vi ser gärna att det finns en glad och trygg hundkamrat i hemmet – som en vän, lekkompis och vägvisare för Aragon.%d bloggare gillar detta: