Anette – Hundhjälpen

Född: 2016 nov
Kön: Tik
Höjd: 45 cm
Längd: 45 cm
Hals: 30 cm
Bröst: 50 cm
Vikt: 10 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-05-08
Senast uppdaterad: 2017-07-20
Ankom Sverige:


Det är in princip lika med en dödsdom att vara en övergiven valp mitt i kallaste januari. Dels skördar kylan många offer bland de svältande valparna – dels lurar alla de vanliga farorna; trafik, människor, aggressiva hundar etc.

Två månader gamla Anette och systern Beauty hittades av personal från hägnet mitt i Cernavoda. Man sökte i närområdet efter mamman men hittade ingen. Då en mamma inte överger sina ungar så antog man att valparna dumpats i staden av någon som ville bli av med dem. De två små flickorna var så kalla att de var stela – och så svaga att de inte protesterade när de lyftes upp. Båda rullades in i en varm filt och så fick de snabbt lift till veterinärkliniken där de placerades under en värmelampa, där de sedan fick husera den första tiden.

Flickorna var väldigt medtagna och sov flera dygn efter ankomsten. Så småningom återkom livsglädjen och både Anette och Beauty mådde allt bättre och började intressera sig för personalen och omgivningen. En tid därefter fick de lämna kliniken och flytta in i en inhägnad tillsammans med andra unga hundar. Se här vår rara Anette som nu önskar sig en egen familj som älskar henne – i Sverige.

Anette blir överlycklig när hon ser att vi är på väg mot hennes inhägnad. Hon är en glad och godmodig tjej som tycker om alla snälla människor. Hon älskar ”sin” personal men ser även oss som potentiella vänner. Efter några godisbitar är hon vår ”bästis” och svansar glatt omkring oss när vi försöker göra anteckningar och fotografera.

Anette framstår som väldigt lyhörd och kvicktänkt. Hon studerar oss noga hela tiden för att se vad vi har för oss. Systern knyckte en anteckningsbok och Anette hakar på i demoleringen av denna. Det yr omkring pappersbitar tills boken definitivt är ”död”. Vi tar med båda systrarna till lekparken så de ska få springa av sig lite. De njuter båda av den relativa friheten och ”springer som vinden” varefter de sedan noggrant snusar in hela området. Några andra ungdomar ansluter och så är springandet igång igen. Personalen berättar att Anette alltid är på gott humör och redo för lek och att hon är en i grunden mycket sympatisk tjej.

Vi söker nu för vår charmiga unga Anette ett livslångt, kärleksfullt hem där man har mycket tid att ägna henne. Hon blir en fantastisk kamrat på skogsäventyr och på träningsplanen. Anette bor gärna med en pigg och glad hundkamrat. Hon har fått hälsa på katter men är lite påträngande vilket de inte var så förtjusta i – men med en bra introduktion ser vi inte det som en framtida omöjlighet.

Obs att mått och vikt är vid ca 5 månaders ålder och att Anette kommer att växa
ytterligare.%d