Andrew – Hundhjälpen

Född: 2016 okt
Kön: Hane
Höjd: 36 cm
Längd: 37 cm
Hals: 25 cm
Bröst: 45 cm
Vikt: 7,3 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-05-16
Senast uppdaterad: 2017-09-04
Ankom Sverige:


När Andrew räddades var han så liten att om det inte varit andra hundar som signalerat att något var på tok hade han nog inte upptäckts. Det var svenska Jennifer som hittade honom och brorsan Zach utanför hägnet Footprints of Joy, en blåsig och råkall novembermorgon. När hon parkerat sin bil utanför hägnet märkte hon att några hundar envist kikade in i en buske.

Jennifer förstod vad som fanns där redan innan hon såg de små knytena som någon under natten placerat där. Hade valparna inte haft skyddet av stadiga grenar hade de nog inte överlevt natten utan attackerats av någon av de frigående hundarna. Som det nu var kunde de snabbt stoppas innanför jackan och köras till kliniken vid det gamla hägnet.

Pojkarna var 3-4 veckor gamla – helt hjälplösa – och vid väldigt dåligt allmäntillstånd. Veterinären gav dem inte stor chans att överleva. Många av de valpar som omhändertas klarar inte sina första veckor – de är för svaga av svält och parasiter. Andrew och Zach var undantag. De övervakades minutiöst av djursjukvårdarna och klarade kriserna. Idag är de båda hälsosamma grabbar med siktet ställt på att bli älskade familjemedlemmar i Sverige. Här har vi den lille filuren Andrew!

Andrew som har vuxit upp i hägnet saknar helt livserfarenhet. Som så gott som alla hundar i den situationen blir han lätt osäker inför det nya. Han låter gärna sina favoriter bland personalen kela lite, men vi är ju nya människor och då blir han genast lite tveksam. Vi sätter oss lugnt ner på marken och låtsas intressera oss för
annat för att få honom att känna sig lite tryggare. Efter en stund tillåter han oss ta kontakt och snusar då lite försiktigt på oss. Det är viktigt att ha ett lugnt kroppsspråk i hans närhet samt att tala med lugna, mjuka röster.

I sällskap med brodern Zach och andra småhundar känner sig Andrew bättre till mods. Han är relativt lugn till temperamentet och väljer också att umgås med de lugnare av hundarna i gruppen. Han har ett bra hundspråk och visat tydligt sin respekt inför äldre och lite tuffare hundar. I hägnet finns också katter som omhändertagits och han har fått träffa några av dessa. Först var de lite läskiga men vi tror att Andrew utan tvekan ska kunna bli god vän även med en katt.

För vår rare Andrews räkning söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem där han i egen takt får stärka sitt självförtroende och växa upp till en trygg och självsäker unghund. Hemmet får inte vara centralt beläget. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Andrew vill bo med en snäll och stabil hundkamrat som kan agera hans mentor i det nya landet.

Obs att mått och vikt är vid ca 6 månaders ålder och att Andrew kommer att växa
ytterligare.
Text från Sverige
Oktober 2017:

Andrew är en underbar liten, smart kille. Det bästa han vet är att vara i skogen, där känner han sig trygg och är en hjälpsam svampplockar-kompis. Vi tar alltid bussen till skogen, han pinnar på i fullt tempo och hittar själv till busshållplatsen, står och spanar efter bussen som han sen tränger sig på för att sätta sig på ”sin” plats.

Hemma är han lika busig som lugn och vill ligga nära i soffan. När han trycker sitt lilla huvud mot ens bröst, tittar upp och möter ens ögon med sin innerliga blick som ger så mycket kärlek så smälter man. Han har sina gosse djur som han släpar runt på och gömmer för hundsystern Lilly. På nätterna sover han helst i sängen bredvid på huvudkudden och han sover tills du vaknar.

Andrew är osäker på nya människor och måste få god tid på sig för att lära känna, det går inte på en kvart. Han är osäker i bullriga stadsmiljöer där det rör sig mycket människor men allt detta tränar vi på och det blir bättre och bättre. Han går bra i koppel!

Andrew har ett bra hundspråk och kommer väl överens med andra hundar. Han tar det lugnt och försiktigt. Med hundsystern Lilly är det full fart med bus både hemma och ute. Förutom hundsystern Lilly har Andrew en kattsyster som han gärna vill leka med men med mindre lyckade resultat. Han fungerar jättebra med katt. Det här är en kanon kille.

Detta bildspel kräver JavaScript.


%d