Ando – Hundhjälpen

Född: 2011 maj
Kön: Hane
Höjd: 38 cm
Längd: 41 cm
Hals: 35 cm
Bröst: 60 cm
Vikt: 15,3 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information: Ando är en av våra äldre hundar och räknas som en senior. Han finns i foderhem i Vetlanda där han gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-01-25
Senast uppdaterad: 2018-04-14
Ankom Sverige: 2018-03-29


Vår Ando puttades ut ur en bil utanför det gamla hägnet i centrala Cernavoda. Av detta gör vi slutsatsen att han haft ett hem – knappast ett bra hem då man gjorde sig av med honom på detta sätt. Bilen körde snabbt därifrån varpå inga frågor hann ställas. Ando var både förvirrad och rädd. Han förstod inte alls vad som hade hänt. Personal vid hägnet lyckades snabbt fånga in honom innan de hundar som gick lösa utanför hägnet hann reagera och skrämma bort honom. Ando tryckte sig tätt intill dem och kände nog instinktivt att det trots allt skulle ordna sig. Han togs som alla nyanlända hundar in till den lilla veterinärkliniken där han samma dag kollades upp och fick gå igenom de vanliga procedurerna. Veterinären kommenterade att han var alldeles för mager men tack och lov var han frisk i övrigt och utan skador. Ando installerades i ett eget hörn där han gladdes åt en matskål med godbitar. En av skötarna satt med honom en stund för att han skulle känna sig lugn – det var allt lite chockerande med så många okända hundar i närheten – som alla nyfiket med blicken följde honom. Ando har nu bott något år i hägnet och det är alldeles för länge. Han står nu ivrigt redo med passet i tassen och hoppas snarast få sin resa till den egna familjen i Sverige!

Ando har ett stort intresse av att umgås och interagera med människor. Han framstår som mycket intelligent och nyfiken – fantastiska egenskaper hos en blivande familjemedlem. När vi träffar honom första gången är han i lekparken med en av de anställda vid hägnet. Han briljerar glatt med att klättra över hinder och söka gömda godbitar. Hela tiden söker han kontakt med sin människokamrat. När vi kommer in i parken scannar han snabbt av oss och sedan får även vi vara med på det roliga. Ando gör ett stort intryck med sin positiva inställning till all aktivitet. Han har en bra relation till de andra hundarna i sin grupp men fördrar tikarna till vilka han har ett gott öga. Nu är han ganska självständig till sin natur – så han är även helt nöjd med att på egen hand traska omkring eller ligga lojt och studera omgivningen. Ando har fått träffa några av de katter som bor i hägnet och vänligt hälsat på dem.

Till vår charmige Ando söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han har en plats i centrum livet ut. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Ando kan tänka sig att bo som ensam hund för att då få lägga beslag på all uppmärksamhet, men kan även dela hemmet med en trygg och stabil hundkamrat, helst då en tik.


Bilder från Rumänien:
 


Bildspel från Sverige:

Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: