Amy – Hundhjälpen

Född: 2014 jun
Kön: Tik
Höjd: 48 cm
Längd: 49 cm
Hals: 36 cm
Bröst: 61 cm
Vikt: 19 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2800 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-05-17
Senast uppdaterad: 2018-03-15
Ankom Sverige: 2018-09-15


Vår vackra Amy var så liten, så liten, när hon hittades I ett bostadsområde i Cernavoda. Hägnets personal hade varskotts av en kvinna boendes i området att en valp var övergiven – och då är det bråttom. En så liten hund kan plötsligt bara vara försvunnen och svår att se – gömd under skräp och bråte. Alternativt kan en större hund ha bitit ihjäl den, eller någon människa gjort något elakt. Amy hittades där kvinnan berättat, utanför ett fallfärdigt hus. Ingen mamma och inga syskon syntes till. Amy beräknades vara endast 6-7 veckor gammal och helt hjälplös. Hon lyftes in i bilen och fick sitta i famnen på vägen tillbaka till hägnet. En så här ung hund ges ofta inte stor chans att överleva – då de alltid är kraftigt försvagade av svält – och ev andra umbäranden. Man vakade noga över Amy de första dygnen – och som ett under överlevde hon – och tog för sig av det lilla hägnet hade att erbjuda. Amy gläder personalen varje morgon genom att snabbt komma rusandes för att stjäla sig en smekning. Amy vill nu lämna den begränsande tillvaron i hägnet och få en alldeles egen svensk familj att ta hand om!

Vackraste Amy!

Amy är en pigg och glad tjej med stor kärlekspotential. Hon är snabbt framme och bekantar sig med oss när vi kommer gående – vi blir lika populära som personalen – t o m lite populärare eftersom vi har godbitar med. Amy är nyfiken och snusar noga in oss och våra saker. En väska har en oemotståndlig doft och Amy går i väg med den innan vi hinner reagera. Vilken skatt – full med hundgodis! Hon lämnar dock godmodigt tillbaka den på begäran. Vi upplever Amy som mycket tillmötesgående och klipsk. Hon är lyhörd och försöker hela tiden tolka våra signaler. Hon är en hund som kommer att knyta ett mycket starkt band till sin nya familj och vara mycket noggrann med relationen. Hon har många goda vänner bland de andra hundarna och är alltid med där det händer något. I lekparken är hon den som tar initiativen till spring och bus – och de andra hänger gladeligen på. Amy trivs som fisken i vattnet och kommer då och då fram och kollar att även vi har roligt.

Till vår pigga Amy söker vi nu ett tryggt och välkomnande hem där hon får bli en central gestalt. Äventyr i skog och mark kommer att uppskattas liksom tankenötter. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet. Amy vill gärna bo med en stabil hundkamrat som kan hjälpa henne tillrätta i det nya livet. Hon vill inte bo tillsammans med en katt.%d bloggare gillar detta: