Amber – Hundhjälpen

Född: 2016 jan
Kön: Tik
Höjd: 50 cm
Längd: 52 cm
Hals: 40 cm
Bröst: 63 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: I Sverige. OBS att mått och vikt är från 2017.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-06-02
Senast uppdaterad: 2018-06-08
Ankom Sverige: 2017-08-12


Vintern är en oerhört tuff tid för alla gatuhundar. Det är isande kallt och en hund utan kroppskrafter dukar under. Valpar födda då har liten chans att överleva de första veckorna. Amber var illa däran när hon hittades en mars-morgon. Hon var då ca två månader gammal och utmärglad. Amber låg under en sopcontainer när hon uppmärksammandes av SaveTheDogs personal. De letade i närområdet för att eventuellt hitta syskon eller mamman, men resultatlöst. Detta fick dem att tro att någon placerat Amber där, för att bli av med henne. Här i södra Rumänien gör man sig ofta av med oönskade valpar genom att sätta ut dem att klara sig själv, vilket de naturligtvis inte gör. Farorna är stora och många, även om det är svälten som är den store dödaren. Amber vara bara skinn och ben och hade inte överlevt länge till utan hjälp. Veterinären tog sig genast an henne och konstaterade henne oskadd men vid mycket dåligt allmäntillstånd. Hade hon inte hittats hade hon bara klarat några få dagar till. Nu hade Amber turen att finnas i Cernavoda där SaveTheDogs sedan 2002 driver ett räddningsprogram för djur i nöd. Hon har nu vuxit upp till en charmigt, rufsig tik som nu finns i Sverige och söker sitt hem.

I Sverige:
Amber är en ljuvlig ”raggsocka” som man direkt tar till sitt hjärta. Hon är oerhört snäll och tillgiven de människor hon lärt sig lita på och tycker om. Då låter hon sig gärna pysslas om, borstas och kelas med. Det är dock viktigt att inte vara ”yvig” i sitt sätt, då detta gör Amber lite osäker. Lugn och trygghet hemma är viktigt. Detta gör också att hon inte ska bo med barn under tonåren – helst bara med vuxna människor. Ute älskar Amber att springa och busa i rastgården – här finns det energi för två. Som en virvelvind rusar hon fram med kamraterna. Långa promenader i markerna uppskattas och då hon är mycket intelligent finns här förutsättningar även för lite hjärn-gympa. Kanske nose-work kan bli en favoritsysselsättning?

Amber är oerhört uppmärksam och lyhörd och kommer att skapa en fantastisk relation till sin nya ägare. Det är dock mycket viktigt att förstå att det här är en hund som vuxit upp i ett hägns begränsade miljö. Nya miljöer och människor innebär därför utmaningar och här får Amber inte pressas – hon måste få ta för sig i egen takt. Till ljuva Amber söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem beläget i lugn miljö. Hon önskar sig ett hem i markplan med egen trädgård / täppa där hon får sitta och njuta av sommarvindarna. Det bör finnas en snäll hundkamrat i hemmet som kan hjälpa henne i allt det nya.


Amber i Rumänien

 

Amber i Sverige

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

%d