Amanda – Hundhjälpen

Född: 2012, sept
Kön: Tik
Höjd: 48 cm
Längd: 45 cm
Hals: 35 cm
Bröst: 65 cm
Vikt: 15,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: Amanda OCH Olivia 5000 kr
Övrig information: Placeras endast tillsammans

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2019-06-29
Senast uppdaterad: 2019-06-29
Ankom Sverige:


Amanda och Olivia ( placeras tillsammans )
Amandas och Olivias story börjar faktiskt med Odins ( som kom till Sverige 2019 ). Odin och två kamrater som matats av Mihaela fångades in av kommunala hundfångare och fördes till dödshägnet Biobasa. Det var juletid och Mihaela gav dem livets gåva i julklapp. När de skulle lösas ut trakasserades hon som vanligt av Biobasas personal och fick vänta länge. Hon blev då varse två par rädda och sorgsna ögon som stadigt vilade på henne – Amanda och Olivia – två vackra systrar som nu hade dagar kvar att leva. Systrarna var så rädda att de satt blickstilla – tätt intill varandra – med blicken fäst på Mihaela som för att be om hjälp. Hon lastade Odin och hans två kamrater i bilen – och efter en natts orolig sömn hämtade hon dagen efter Amanda och Olivia – som även de fick livet i gåva till jul. Flickorna har levt tillsammans hela sitt liv och har väldigt starka band. De ska aldrig behöva skiljas åt. Var finns Du som har hjärterum och plats för dessa två så hårt prövade systrar?

AMANDA är en glad och vänlig flicka som älskar att kela och mysa. Söker gärna kontakt bara hon får fundera lite först. Den tongivande systern som är stort stöd för den lite blygare Olivia. Amanda är trevlig mot andra hundar man har tyvärr attackerats några gånger. Vänlig även med katter.

OLIVIA är den mjukare systern som skyddas av Amanda. Olivia vill gärna ha kontakt men måste ges tid att bli trygg, lugna rörelser och lugn ton. Mycket rar flicka som inte syns och märks så mycket, men egentligen är väldigt nyfiken och klipsk. Har flera gånger blivit påhoppad av andra hundar och blev förra året illa biten. Väldigt snäll med katter.

SÖKES – gemensamt lugnt hem i lugn miljö, gärna med egen trädgård / täppa där de kan strosa runt inledningsvis. Inga stora krav på aktiviteter – bara ett behagligt liv och en kärleksfull relation till sina människor. Inga barn under skolåldern. Finns hund ska den vara snäll med andra hundar.


 


%d