Alfonso – Hundhjälpen

Född: 2016 nov
Kön: Hane
Höjd: 51 cm
Längd: 46 cm
Hals: 34 cm
Bröst: 56 cm
Vikt: 16,2 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-20
Senast uppdaterad: 2018-03-15
Ankom Sverige:


Alfonso anlände tillsammans med mamma Diva på ett mycket brutalt sätt till hägnet i Cernavoda i våras. De kastades över muren på natten och att de överlevde var en blandning av tur och Divas starka försvar. Det förekommer då och då att hundar kastas in på detta sätt – och då överrumplar de hundar som finns på andra sidan muren. Tyvärr går dessa då ofta till anfall och nykomlingen kan skadas svårt eller dödas. Diva hade starka instinkter och vaktade Alfonso med all kraft hon hade. I gryningen när de första arbetarna kom till hägnet hittade de en helt utmattad Diva och en livrädd Alfonso. Hundarna togs genast in till kliniken för att undersökas och som ett under var de oskadda – men magra. Självklart fick den lilla familjen stanna kvar i hägnets trygghet. De återhämtade sig så småningom från den inledande chocken och började även gå upp i vikt. Diva kom så småningom till en fodervärd i Sverige och där blev man så förtjusta i henne att hon även fick sitt permanenta hem där. Nu hoppas vi att även unga Alfonso ska ha samma tur och även han få sin flygbiljett!

Unge Alfonso har nog inte haft ett lätt liv. Han har utan tvekan behandlats mycket illa av människohand. Antagligen har han även farit illa bland andra hundar, kanske till och med attackerats. Han har säkerligen haft syskon från början och frågan är vad som hänt dem. Vid ankomsten till hägnet var Alfonso mycket rädd och drog sig undan personalen. Idag har vi en helt annan hund. Han älskar att stå i centrum och briljerar gärna inför personalen med de konster han lärt sig i aktivitetsparken. Alfonso har enorm potential och är väldigt lyhörd – en grabb som kommer att anta de intressanta utmaningar som framtiden kommer att erbjuda. Så här skriver Eva som träffade honom i november och blev väldigt förtjust i den unge charmören:

Alfonso är en liten spjuver, en spelevink som gillar att skoja, leka och busa. Som den ungdom han är har han benen fulla av spring. Han är pigg, glad och social. Han njuter verkligen av uppmärksamhet och älskar att bli klappad och mysa, då stryker han sig tätt intill en och lutar sig mot en. En charmig kille med humor som bjuder på många skratt. Alfonso påminner lite om vorsteh i pälsen, med chokladbruna underhår/ull.

Nu är det dags för denne fine grabb att ta nästa steg i livet – och bli en riktig svensk familjehund med allt gott som hör till. Vi söker nu för vår unge Alfonsos räkning ett tryggt och kärleksfullt hem där han får fortsätta sin positiva utveckling och bli en glad och godmodig grabb. Alfonso bor gärna som ensam hund för att då få lägga beslag på all uppmärksamhet men kan även dela hemmet med en stabil och lugn tik. Han har träffat katter i hägnet och inte brytt sig nämnvärt. Hemmet ska inte vara beläget centralt i en större stad. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.


  


Bildspel med fler bilder:

Detta bildspel kräver JavaScript.%d bloggare gillar detta: