Alexa – Hundhjälpen

Född: 2008 jan
Kön: Tik
Höjd: 47 cm
Längd: 47 cm
Hals: 45 cm
Bröst: 69 cm
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information: Alexa finns i ett foderhem i Stockholm där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-30
Senast uppdaterad: 2017-10-19
Ankom Sverige: 2017-10-07


Alexa när hon blev buren ut från dödshägnet av chauffören på Save the Dogs.

Förra året, på våren, räddades ett antal hundar från ett av de kommunala dödshägnen i Constanta. Just detta hägn skulle stängas och samtliga hundar avlivas. Djurvänner protesterade vilt och många engagerade sig. Det gjordes också försök att driva stället i egen regi men det misslyckades. Som en sista utväg kontaktades flera organisationer som gjorde sitt bästa att ta emot hundar härifrån. SaveTheDogs hämtade ett antal hundar, varav flera svårt skadade. Alexa var en av de lyckliga som fick chansen till ett nytt liv. Många andra blev kvar och fick sluta sina dagar. Alexa hade inga skador men var gravt undernärd och mycket smutsig. Hon återhämtade sig snabbt och är idag vid god hälsa och med ett glatt humör. Hon är nu redo att lämna alla sina sorger bakom sig för ännu en flytt och vi välkomnar henne varmt till Hundhjälpens adoptionsprogram, säkra på att hon nästa vinter ska ligga och mysa i en varm bädd i Sverige. Här har vi fina Alexa!

Alexa har ett stort människointresse. Hon lyser upp av glädje när hon förstår att det är just henne uppmärksamheten gäller, när vi kommer in i hennes inhägnad. Hon får följa med på en liten promenad och vi ser tydligt hur roligt hon tycker det är. Här är inte målet viktigt – utan ”resan”. Alexa utforskar noga alla spännande dofter på marken och har samtidigt fullt upp med att hålla reda på oss. Vi slår oss ner en stund och bekantar oss. Alexa är mycket välvillig och visar med sin glada svans att hon uppskattar den lilla utfärden och vår pratstund. Hon lyssnar uppmärksamt och det känns som om hon faktiskt förstår vad vi säger när vi berättar om Sverige och att vi där ska hitta henne en familj som kommer att skämma bort henne. Personalen berättar att hon är lugn till temperamentet. Hon håller sig därmed också helst till andra lite lugnare hundar. När det kommer busande ungdomar i närheten drar hon sig lite undan och låter dem hålla på med sitt. Alexa har fått träffa katter i hägnet och tyckte det var väldigt spännande. Hon visste inte riktigt hur hon skulle förha sig.

Till våra goaste Alexa söker vi nu ett varmt välkomnande hem där hon får bli en älskad familjemedlem. Hon bor gärna som ensam hund men kan även tänka sig dela hemmet med en lite lugnare, stabil hund – gärna en hane. Finns katt bör den vara hundvan. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet som heller inte ska vara centralt beläget. Egen trädgård / täppa skulle uppskattas.


Text från Sverige
Oktober 2017:

Alexa anlände till vårt hem i oktober och hon har tagit det mesta med ro även om det är en stor omställning. Hon är en lugn och klok dam och verkar älska alla människor stora som små, och hälsar lugnt och försiktigt.
Alexa älskar att gå på promenad och går fint i koppel eller lina. Hon har stort intresse av allt i skogen och kan emellanåt ”spunka” och busa så att hon trasslar in sig i lingonris och träd. Härligt med en sådan glädje. Promenaderna är en höjdpunkt och när vi möter andra hundar ignorerar hon dem.

Hemmavid har hon lagt beslag på soffan så där får vi styra upp lite – vi vill ju alla sitta där. Det känns som om Alexa behöver visst ”eget” utrymme. Hon har blivit god vän med vår egen hund och har även nyfiket bekantat sig med våra tre katter. Min mammas hundar följer med på promenad varje dag.

Alexa är uppmärksam och lyhörd och försöker hitta sin plats i vårt hem. Hon är en toppenfin tjej som skulle stortrivas i ett lite lugnare hem hos den person som har mycket tid att ägna henne. Hon har verkligen charmat in sig här hos oss!


Bilder från Rumänien:


Bilder från Sverige:

Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: