Alex – Hundhjälpen

Född: 2017 mar
Kön: Hane
Höjd: 41 cm
Längd: 42 cm
Hals: 32 cm
Bröst: 53 cm
Vikt: 12 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Alex finns i Trelleborg där han gärna tar emot besök av intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-06-23
Senast uppdaterad: 2019-01-25
Ankom Sverige: 2019-01-20


I Sverige:
Alex är en fantastisk modig liten hund. Trots sin tid på gatan och vistelsen i dödshäng är han en glad, öppen och lekfull hund. Han knyter snabbt an och har lätt för nya kontakter. Han lät oss förstå att efter två dagar i trädgården ville han ut på promenad. Alex går jättefint i koppel och kan gå fot. Han är också väldig fokuserad på att vi är i närheten och kommer snabbt på inkallning. Alex är rumsren och säger till när han vill gå ut. Vi har hört kyrkklockor, byggarbete, ambulans, bilar och lekande barn på våra promenader. Små barn är det enda han är osäker på men han står gärna en bit från lekplatsen och tittar på barnen. Alex sover i vår säng och tillbringar gärna kvällarna i soffan tillsammans med husse och matte.

Historia:
Vi har under våren 2018 publicerat mycket kring helveteshägnet Ovidiu – dit hundar som fångats in bl a i Cernavoda förs för att efter 14 dagar dö i ohyggliga plågor. Hundhjälpens vänner har protesterat via många kanaler för stängandet av detta fruktansvärda ställe. Härifrån räddades i april Alex, då med några få dagar kvar att leva. Han och fyra andra hundar fördes till tryggheten vid Footprints of Joy. Alla var medtagna och fick omedelbar hjälp av veterinärerna. Ytterligare några hundar har räddats därifrån. Alex är en av dem som snabbast återhämtat sig, såväl fysiskt som psykiskt. Efter bara någon dag hade han lämnat fasorna bakom sig och blommat ut till en glad och lekfull kille som älskar att bli bortskämd av personalen. Han har en in-operabel ligamentsskada på ett framben men detta vållar honom inte större bekymmer. Alex fantastiska utveckling kräver sin belöning – i form av det egna hemmet som vill skämma bort vår lille prins. Hemmet finns i Sverige – men var?

Alex är en blivande bäste vän. Han trivs bra med alla snälla människor även om han givetvis har sina favoriter bland personalen. Chauffören som bar ut honom från Ovidiu är hans hjälte. Alex kommer glatt skuttande när han ser att någon närmar sig. Han har en liten spjuvers glimt i ögat och är alltid redo för trevlig samvaro. Nyfiken i en strut är han också och han lokaliserar snabbt vår skattgömma innehållande godis och lite leksaker. När selen kommer fram kliver han mer eller mindre själv in i den och är så redo för en promenad. Alex är en lättsam och vänlig kille med balanserat temperament. Han har även en god social förmåga i hundsällskap. Många är de vänner som ideligen söker hans sällskap och uppmärksamhet. Han har även fått träffa några av hägnets katter och det har förlöpt bra. Till vår lille charmör, Alex, söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får bli en mycket älskad familjemedlem. Hänsyn måste kunna tas till hans lilla handikapp. Alex bor gärna med en trevlig hundkamrat men kan även tänka sig bo som ensam hund hos den som har mycket tid att ägna honom.


Bilder från Sverige.


Bilder från Rumänien:


%d bloggare gillar detta: