Alessio – Hundhjälpen

Född: 2015 dec
Kön: Hane
Höjd: 60 cm
Längd: 61 cm
Hals: 36 cm
Bröst: 57 cm
Vikt: 25 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 4300 kr
Övrig information: Alessio finns hos fodervärd i Stockholm där han gärna tar emot intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-09-24
Senast uppdaterad: 2019-06-10
Ankom Sverige:  2019-05-07


Vår vackre Alessio var bara ca 6 veckor gammal när han hittades utanför en skola i Cernavoda. Det är ganska vanligt att hundar håller till i närheten av skolor. Barn skräpar ofta ner med sådant de inte äter upp – eller som det förekommer ibland – faktiskt bjuder hundarna på överbliven mat. Alessio var ensam. Det var i mitten av januari – den svåraste tiden för hundarna på gatan. Kylan dödar många som på vintern är försvagade och saknar värmande kroppsreserver. Kanske mamman hållit till kring skolan – men då det varit juluppehåll måstat söka sig längre bort för att hitta mat – och kanske då förolyckats. Det var barnen i skolan som mer eller mindre hade tvingat en lärare att ringa efter hjälp till Alessio. Utan den hjälpen hade han varit död inom ett dygn eller två. Livsandarna var svaga när han anlände till hägnet. Bara skinn och ben och alldeles stelfrusen. Lille Alessio virades in i en varm filt och placerades under en värmelampa där han fick bo sin första tid som räddad. Tvivel fanns om hans överlevnad men den lille krabaten klarade kriserna mot oddsen. Han har nu vuxit upp till en väldigt stilig ung hund som inte alls kommer till sin rätt i hägnet. För att få börja leva ett fullvärdigt hundliv behöver Alessio få byta miljö – och bli någons älskade livskamrat. Alessio är nu del i Hundhjälpens adoptionsprogram och vi hoppas att hans nya hem ska identifiera sig snarast.

Unge Alessio är en mycket rar och lite försiktig grabb med en stor ömhetslängtan. Han är van att hålla sig lite i bakgrunden, då det alltid finns tuffare hundar som bufflar sig fram till de bästa platserna. Vi väljer därför att ta ut honom från hans inhägnad och tillsammans med några kamrater får han en lekstund i parken i stället. Vi ser här Alessios fina interaktion med de andra hundarna, ett gäng pigga och snälla yngre hundar. Han är med i leken och uppmuntrar emellanåt de andra till spring – eller hakar på när de i sin tur drar igång något kul. Som de flesta hundar som anlänt till hägnet vid väldigt tidig ålder saknar han erfarenhet av allt utom hägnet och rutinerna där. Vi som är främmande människor är t ex lite underliga från början, men Alessio ser att kamraterna gärna tar kex från oss och efter en stund är även han framme och får en godbit. Vi är noga med att ha ett lugnt rörelsemönster och att tala med mjuka, låga röster för att förmedla att vi är lugna, snälla och vill bli bekanta. Alessio förstår detta och en första vänskap börjar spira. Med sitt mycket mjuka och respektfulla sätt tror vi att Alessio även kommer att kunna bli god vän med en katt i sitt framtida hem.

Till vår stilige grabb Alessio söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem där han får stärka sitt självförtroende i egen takt, där inga resultat stressas fram utan livet får fortgå på hans villkor. Hemmet ska vara lugnt beläget och det bör inte finnas barn under skolåldern hemma. Alessio vill bo med en snäll och stabil hundkompis som kan bli hans trygghet i det nya livet.


Bilder från Sverige:


Bilder från Rumänien:


Film från Sverige:


I Rumänien:

%d bloggare gillar detta: