Alecia – Hundhjälpen

Född: 2011, juni
Kön: tik
Höjd: 50 cm
Längd: 56 cm
Hals: 40 cm
Bröst: 69 cm
Vikt: 22 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information:  Alecia finns just nu i foderhem i Mariestad där hon gärna tar emot besök av snälla intresserade besökare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-12-18
Senast uppdaterad: 2019-04-29
Ankom Sverige:  2019-03-15


I Sverige:

Underbara Alecia njuter nu av livet som “familjehund” I sitt foderhem. Hon trivdes aldrig i den stora mängden hundar i hägnet och har nu blommat upp. Så här berättar hennes fodervärd, Rebecka: ”Första tanken när man ser henne – hmm lite rund kanske. Sen klappar man på henne och den där rundheten visar sig vara päls, tjock mjuk päls. Alecia tycker om människor, vill gärna kramas. Med alla. Utom barn, de älskar hon. Med dem är hon försiktig och ber om klappar. Hon är gärna nära när de leker, strategiskt placerad under bordet. Där ser man bra och ligger inte i vägen – dessutom kan det ramla ner en godbit. Åka bil är inga större problem, det jobbiga är att gå in i bilen. Väl där så lägger hon sig och sover. Vara hemma själv fixar hon galant. Men det bör inte vara några långa stunder, hon vill vara med och nära, och hon är en väldigt enkel hund så hon kan nog följa med på det mesta.”

Bakgrund:

Alecia höll till i de centrala delarna av Cernavoda, där det finns en liten chans att hitta mat bland soptunnorna. Det är dock många som konkurrerar om det lilla som står att hitta och tyvärr blir många lottlösa. Alecia hade inte haft turen på sin sida så hon var kraftigt avmagrad och svag. En av hägnets chaufförer såg henne och beslöt sig för att ingripa. Alecia var nästan lättad över att bli infångad. Hon satt värdigt i bilen och hälsade hundskötarna i hägnet med översvallande glädje. Hon återhämtade sig snabbt och kunde då introduceras till en lämplig hundgrupp. Idag bor hon med bäste vännen Byron som också är med i Hundhjälpens adoptionsprogram samt en lite lugnare tik. Alecia tillbringar dagarna med att vänta på någonting bättre – och vi önskar att hennes väntan ska få resultat. Vi välkomnar nu underbara Alecia till vårt adoptionsprogram och är säkra på att hon kommer att hitta sin familj att glädja i Sverige. Vi önskar Alecia lycka till i sökandet efter hemmet!


Bilder från Sverige:


Video från Rumänien:


%d bloggare gillar detta: