Albus – Hundhjälpen

Född: 2019, april
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 24 kg
Kastrerad: Nej


Överlåtelsekostnad: 5800 kr
Övrig information: Shar-pei (registrerad) Finns i foderhem i Stockholm

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2020-11-27
Senast uppdaterad: 2020-11-27
Ankom Sverige:


Albus är en ung sharpei-hane vars ägare flyttade hem till Storbritannien precis före höstens coronavåg bröt ut. Albus skulle ha följt efter i slutet av oktober, men på grund av förändrade omständigheter med omfattande lockdowns och svårt coronaläge i Europa blev det bestämt att i stället söka ett nytt hem för honom här i Sverige. Han befinner sig nu hos fodervärd i Stockholm där han väntar på att bli upptäckt av sin nya matte / husse.

Albus är en väldigt tillgiven och rar pojke, smart och arbetsvillig. Han trivs både i skogen och i soffan och tyr sig snabbt till nya människor. För rätt person kommer han kunna bli en underbar livskamrat. Han är osäker i nya miljöer och på promenader där man ju aldrig vet vad som dyker upp känner han en viss oro. Det nya hemmet ska därför vara väldigt lugnt beläget och inget lägenhetsboende accepteras då vi vill att de ska finnas en lugn promenadsträcka rakt utanför dörren. Man jobbar aktivt med honom i foderhemmet och framsteg görs hela tiden. Positiv förstärkning är viktigt och att man inte stressar fram någon lösning. Albus måste helt enkelt få bygga sitt självförtroende och därmed förstå hur man hanterar världen.

Albus behöver någon som kan leda honom genom livet med en mjuk men trygg hand. Någon som på ett lugnt sätt och med positiva metoder kan lära honom att världen inte är farlig och att han inte behöver ha koll på allt och reagera på allt. Som ny matte / husse ska du arbeta med Albus på hans egna villkor – inte efter någon egen agenda. Du kommer att få stöd / vägledning. Albus blomstrar verkligen upp under skogspromenader och utforskar då gärna på egen hand med en löplina, det roligaste som finns.

Albus bor gärna som ensam hund i sitt nya hem. Finns hund ska det vara en mycket lugn och trygg individ. Inga unga barn.%d bloggare gillar detta: